5 cărți rafinate pe care să le dăruiești de Crăciun

Crăciunul este un moment magic, un timp al generozității și al cadourilor gândite cu inimă. Printre cele mai prețioase daruri pe care le putem oferi sunt cărțile - ferestre deschise către lumi noi și experiențe memorabile.

image

Fie că sunt opere de istorie, artă, aventură sau pur și simplu cărți care nu se încadrează în nicio categorie, acestea trebuie să fie alegeri remarcabile. Și unde altundeva să găsim astfel de comori dacă nu în anticariate, acele oaze de cultură unde calitatea se întâlnește cu prețuri accesibile?

În această perioadă festivă, anticariatul PrintreCarti.ro își deschide porțile pentru iubitorii de lectură, oferind o selecție de cărți unice, perfecte pentru a fi dăruite.

Cărți ieftine de citit sau de oferit cadou în perioada sărbătorilor de iarnă

„Misterele tavernei Kamogawa” de Hisashi Kashiwai

În cazul romanului „Misterele tavernei Kamogawa” de Hisashi Kashiwai, mâncarea este elementul de răscumpărare. Decorul este o tavernă ascunsă într-o zonă de alei. Aici, un tată și o fiică le oferă oaspeților lor șansa de a recrea mâncăruri pe care își amintesc că le-au gustat, dar a căror rețetă nu o cunosc sau nu și-o mai amintesc. Astfel, gustul mâncărurilor devine un vehicul al memoriei, care îi duce pe clienți în locul în care le-au gustat pentru prima dată, îi ajută să evoce persoana cu care le-au mâncat, să își amintească cum și unde au găsit ingredientele.

 „Cuvinte și amintiri, din 1956 până în prezent”, Paul McCartney

Sir Paul McCartney nu a vrut să scrie o carte de memorii formală. În schimb, a ales să își spună propria poveste prin intermediul a 154 de cântece emblematice pentru cariera sa. Aceste „Cuvinte și amintiri”, îmbogățite de arhive inedite, formează un elegant set de două volume, publicate în limba franceză. O adevărată comoară pentru fanii foștilor Beatles.

„Atlas de botanique elementaire”, Arthaud Jean-Jacques Rousseau

În timpul călătoriilor sale, Jean-Jacques Rousseau a manifestat o adevărată pasiune pentru fitoterapie. Descrierile sale despre florile pe care le observa sunt poetice, iar ilustrațiile lui Karin Doering-Froger conferă o dimensiune onirică contemplațiilor filosofului.

„O țară promisă” (Dezbatere), de Barack Obama

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii se destăinuie în aceste pagini. El va oferi cititorilor curioși o serie de memorii atât prezidențiale, cât și personale, relatând povestea evoluției sale de la un tânăr muncitor la un lider al lumii occidentale. În această carte, cititorul pornește într-o călătorie de la primele aspirații politice ale lui Obama, trecând prin activismul său și experiențele familiale, până în ziua în care a câștigat alegerile.

„El colibrí” de Sandro Veronesi

Grație acestui roman despre dragoste, autodepășire și optimism, Veronesi a câștigat Premiul Strega 2020. O alegere excelentă drept cadou pentru cei care speră să fie surprinși (și mai mult) de literatură. Romanul spune povestea de viată unică si inspiratoare a lui Marco Carrera, un oftalmolog care profesează la Roma și pe care mama sa îl numește colibri din cauza staturii sale scunde.

Fiecare dintre aceste cărți oferă o experiență unică, transformând lectura într-o călătorie de neuitat. Antcariatul Printre Cărți vă așteaptă cu aceste titluri și multe altele carti ieftine, deschizând noi orizonturi pentru cititorii săi în această perioadă de sărbătoare.