Cele mai bune sfaturi de gătit: „închide ochii și gustă preparatul!‟

Dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile de bucătar, a sosit momentul să descoperi cele mai bune sfaturi de gătit, oferite de o celebră autoare de cărți de bucate - Ina Garten. 

image

Celebră în Statele Unite ale Americii, Ina Garten, în vârstă de 38 de ani, este un specialist în preparate culinare, autoare a mai multor cărți de bucate și, de asemenea, o personalitate TV. De-a lungul timpului, Ina Garten a experimentat și inventat diverse rețete, care mai de care mai speciale. Într-un interviu pentru „BookSense‟, ea a dezvăluit o parte dintre secretele care o ajută să obțină preparate absolut delicioase. 

image

Niciodată nu te abate de la rețetă! 

Nu tăia din cantitatea ingredientelor și nici nu pune în plus, în speranța în care preparatul o să iasă mai delicios. Potrivit specialistului, orice ingredient în plus sau în minus va strica gustul original al preparatului. „Eu măsor orice ingredient, pentru că vreau să mă asigur că totul va ieși perfect‟, a spus Ina Garten.

Închide ochii și gustă preparatul

Odată ce vei închide ochii, gustul preparatului va fi mai intens. În acest fel, vei simți mai bine aroma reală: „Când gătești, gustă din mâncare, dar gustă cu adevărat! Are aromă în profunzime? Gustă cu ochii închiși ca să fii sigur de gustul real‟, recomandă ea. 

Adaugă sare în orice preparat

Dacă îți dorești să obții preparate gustoase, sarea nu trebuie să lipsească din rețetele tale. Inclusiv în dulciuri trebuie să adaugi un plus de sare pentru savoare. „Sarea este o componentă importantă din rețetele mele. Datorită ei, preparatele mele au un gust grozav‟, a spus Ina Garten.

Folosește doar produse de sezon 

Alimentele au un gust mai bun când sunt recoltate în timpul sezonului. Acest lucru este valabil mai ales în cazul fructelor și legumelor proaspete. De exemplu, oricine a mâncat preparate cu roșii în luna august, știe că au fost mult mai gustoase decât cele din luna decembrie. Totul se rezumă la alegerea alimentelor de sezon! 

Condimentează pe tot parcursul gătitului, nu doar la final

În general, bucătarii au tendința să adauge condimente în mâncare, la finalul rețetei, după ce mâncarea este gata. Potrivit Inei Garten, această abordare lasă mâncarea fără aromă. „Sărează și adaugă condimentele pe tot parcursul întregului proces de gătit, nu doar la final. Așa, mâncarea va căpăta o aromă deosebită‟, remarcă ea. 

Alte îndemnuri prețioase pe care trebuie să le încerci  

  1. Lasă carnea „să se odihnească‟ înainte de a o porționa, cel puțin 5-10 minute;
  2. Profită de resturile de mâncare și nu le arunca. Din roșiile rămase poți face un sos, din friptură poți prepara o porție gustoasă de paste cu carne, iar din fructe, o salată delicioasă de sezon. 
  3. Folosește ingrediente de bună calitate, în special când vine vorba de ingrediente de bază, precum: ulei, făină sau zahăr. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest 



Recente