Acestea sunt sosurile care îți pun în pericol silueta! Cu ce le poți înlocui

Dacă nu le alegi pe cele potrivite, sosurile pe care le consumi îți pot sabota dieta. Îți prezentăm câteva sosuri populare, care transformă alimentele în bombe calorice! 

image

Sosurile adaugă prospețime și suculență preparatelor și oferă satisfacție senzorială, dar unele dintre ele îți pot pune în pericol silueta, deoarece conțin multe grăsimi adăugate, zahăr, sare și calorii. În schimb, mai sănătoase sunt cele pregătite acasă, deoarece îți poți controla ingredientele și ajusta conținutul nutrițional, conform necesităților tale dietetice. 

Citește și: Ce te ajută în lupta cu kilogramele în plus?

Sosurile care îți sabotează dieta

Iată o listă scurtă cu sosurile care îți pot pune în pericol silueta și variantele lor sănătoase, cu un conținut mai mic de calorii! 

  • Caesar. Este un sos popular, făcut din parmezan, ulei de măsline, gălbenușuri și anșoa, însă conține multe grăsimi și, în unele cazuri, zahăr. O variantă mai sănătoasă este iaurtul grecesc, în care poți adăuga un praf de parmezan, ulei de măsline și condimentele pe care le preferi. 
  • Sos barbecue (BBQ). Ideal pentru fripturile la grătar și cuptor, acest sos poate fi o sursă bogată de zahăr și calorii. În plus, multe dintre produsele din comerț conțin aditivi alimentar. Înlocuiește-l cu sosul de stridii, cunoscut sub denumirea de sos Oyster! Varianta sănătoasă conține: sos de soia (fără zahăr), oțet, stevie, usturoi, ghimbir proaspăt ras și apă. 
  • Ranch. Este unul dintre cele mai folosite sosuri la pregătirea salatelor, însă nu primește aprobarea nutriționiștilor, deoarece are în compoziție maioneză și smântână, două ingrediente bogate în calorii. Dacă vrei să slăbești, pregătește-ți propriul sos din: iaurt grecesc, lapte, mărar, pătrunjel, arpagic, ceapă, usturoi, sare, piper și lămâie. 
  • Muștar cu miere. Salatele cu dressing din muștar și miere pot fi delicioase, însă acest sos conține mulți aditivi și zahăr. În schimb, poți încerca un dressing din muștar fără zahăr, stevie și iaurt. Dacă îți plac măslinele, le poți adăuga în sos.
  • Ketchup. Din cauza conținutului ridicat de zahăr, aditivi, conservanți și sare, acest sos este considerat a fi nesănătos. În plus, furnizează calorii, fără să ofere o cantitate semnificativă de substanțe nutritive esențiale, precum vitamine și minerale. Îl poți înlocui în preparatele pe care le consumi cu sos de roșii, făcut în casă sau cu cel din comerț, fără zahăr și aditivi.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg