Ce se întâmplă dacă intoduci susanul în dieta ta de iarnă?

Minuscule, gustoase și bogate în nutrienți, semințele de susan pot fi folosite în preparate culinare, deserturi, pâine, produse de patiserie. Dacă nu le-ai introdus în dietă, îţi oferim câteva motive pentru care susanul este perfect iarna.

image

Semințele de susan sunt pline cu nutrienți esențiali, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, inclusiv cele din complexul B, și minerale (calciu, fier, magneziu, zinc). Toţi aceşti nutrienţi sunt vitali pentru sănătatea generală și pot ajuta la susținerea sistemului imunitar în timpul lunilor de iarnă.

Potrivit medicinii tradiționale chineze, susanul este considerat un ingredient din preparatele culinare care încălzeşte. Iarna, când vremea este rece, consumul de alimente care încălzesc ajută la îmbunătățirea circulației și oferă o senzație de căldură. Semințele de susan sunt bogate în calorii și pot contribui la menținerea nivelului de energie.

Vezi și: Beneficiile uleiului de susan

Susţin imunitatea

Semințele de susan conțin zinc, cu rol crucial în funcția imunitară. Acoperirea necesarului zilnic de zinc este importantă pentru dezvoltarea și funcționarea celulelor imunitare. Includerea semințelor de susan în dietă poate ajuta la susținerea sistemului imunitar și la protejarea împotriva bolilor de iarnă.

Sunt benefice pentru oase

Cum sunt o sursă bună de calciu, aceste seminţe sunt esențiale pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase. Includerea semințelor de susan în dieta ta poate contribui la aportul general de calciu, important pentru prevenirea problemelor legate de oase, în special în timpul iernii, când activitățile în aer liber pot fi limitate.

Te-ar mai putea interesa: 5 cele mai bune seminţe pentru sănătate

Îţi aduc un plus de grăsimi bune

Din susan îţi poţi lua şi grăsimi sănătoase, inclusiv grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acestea sunt importante pentru menținerea sănătății pielii, ceea ce poate fi deosebit de benefic în timpul iernii, când aerul rece și uscat poate duce la probleme ale pielii. În plus, grăsimile sănătoase oferă multă energie.

FOTO: Shutterstock