Adam Rainer, singurul pitic care a devenit uriaș. A crescut până la moarte!

După cum bine știm cu toții, piticii sunt mici de statură, iar înălțimea lor scundă e cauzată de o tulburare genetică. Iată povestea unui pitic cu totul special!

image

Adam Rainer s-a născut în 1899, în Graz, Austria, provenind din niște părinți de înălțime medie. În timpul Primul Război Mondial, Rainer a vrut să se înroleze în armată, la 18 ani, însă a fost respins din cauza staturii sale și-a lipsei de putere fizică. Pe lângă faptul că n-avea mai mult de 1,42m la 19 ani, mai era și foarte slab și firav.   

Simptomele obișnuite ale piticilor sunt brațe și picioare scurte și un cap mare, disproporționat de restul corpului. Ei bine, la Adam lucrurile erau diferite. Cu toate că fusese diagnosticat cu nanism, dosarul lui medical – care fusese depus în armată, pentru înscriere – arăta că tânărul avea mâini și picioare mari, lucru neobișnuit pentru o persoană de statură mică.

Anul următor după ce fusese respins de armată, Adam s-a înscris din nou, însă a fost refuzat din nou. Băiatul mai crescuse puțin, însă nu destul pentru a putea fi luat în seamă de militari. Totuși, la 21 de ani, situația s-a schimbat radical!

Healthline ne informează că băieții ajung la apogeul înălțimii lor la 16 ani și apoi continuă să crească – cu viteză mai mică decât până atunci – până la 21 de ani. În cazul lui Rainer, el a început să crească alarmant de la 21 de ani. Și nu s-a mai oprit până în ziua în care a murit!

De la 21 de ani până la 31, Adam a crescut uimitor de mult! A ajuns la 2,13m! Iar coloana lui n-a putut face față creșterii accelerate și s-a curbat puțin. Medicii au fost uimiți de ceea ce se întâmpla cu el. I-au făcut controale și teste, pentru a vedea ce a putut cauza trecerea de la nanism la gigantism!

Astfel, la 30 și puțin de ani, a fost diagnosticat cu acromegalie, o boală care determină ca glanda hipofiză să producă un exces de hormoni ai creșterii, cu un rezultat de creștere a oaselor și ale țesuturilor extrem de rapidă. Una dintre cauzele des întâlnite ale apariției acromegaliei este prezența unei tumori în glanda hipofiză.   

Se pare că Adam Rainer chiar a avut o tumoră în glanda sa hipofiză, care a crescut de-a lungul unui deceniu întreg înainte de-a fi scoasă chirurgical. Riscurile pe care pacientul și le-a luat cu acea intervenție au fost majore, însă Adam a insistat să fie operat, iar operația a fost un succes.

Analizele făcute post-operatoriu au indicat că Rainer a continuat să crească, însă cu o viteză mult mai mică, susține Business Insider. Din păcate, sănătatea lui a început să se înrăutățească. Și-a pierdut vederea la un ochi, auzul, iar curbura coloanei devenise atât de accentuată, încât bărbatul nu mai putea sta în picioare.

Adam și-a petrecut ultimii ani din viață la pat. A murit, în urma complicațiilor bolii sale, pe 4 martie 1950, la 51 de ani. Cât de înalt era atunci? Între 2,33m și 2,38m. Oricum cert e că el a fost singurul om din lume care a experimentat nanismul și gigantismul într-o singură viață.

Foto - Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg