Află cât cântăreşte bagajul tău de mână cu ajutorul Smart Baggage

1 ro ar checker png png

Companiile aeriene au reguli diferite în legătură cu dimensiunea permisă a bagajului de mână. Acum, însă, există un instrument pentru a-i ajuta pe pasageri să nu fie derutaţi de aceste diferenţe şi să se bucure de călătorie ştiind că bagajul lor de mână va fi acceptat fără probleme.

Smart Baggage este o nouă funcţionalitate din aplicaţia momondo (motorul de căutare pentru hoteluri şi călătorii) prin care poţi scana bagajul cu camera telefonului mobil, pentru a afla dacă este acceptat de către compania cu care urmează să zbori. Aplicaţia momondo poate fi descărcată gratuit, iar funcţionalitatea este disponibilă pe ultimele versiuni iOS şi dispozitivele Android, susţinute de ARCord.

,,Ne-am dorit să putem oferi o metodă rapidă, uşoară şi transparentă prin care călătorii să îşi poată măsura bagajul şi afla dacă îl pot folosi în următorul lor zbor“, a spus Pernille Trolle Brøgaard, director al departamentului de management de produs din cadrul momondo.

Cum funcţionează Smart Baggage

Pentru a-şi măsura bagajul de mână, călătorii trebuie să deschidă aplicaţia momondo şi să acceseze funcţia care îi ajută să scaneze bagajul. Scanarea se realizează deplasând camera în jurul obiectului pentru a-i identifica dimensiunile.

foloseşte tehnologia AR pentru a măsura suprafaţa în mod rapid (lungimea, lăţimea, înălţimea, dar şi proeminenţele), comparând-o cu dimensiunile impuse de compania aeriană. În felul acesta, călătorii pot afla dinainte dacă le este permisă transportarea bagajului în cabină.

Această funcţionalitate este momentan disponibilă în aplicaţia momondo pentru următoarele dispozitive: iPhone SE şi cele mai recente modele, începând cu 6s, iPad Pro (9.7, 10.5 sau 12.9) prima şi a doua generaţie, iPad (2017) şi pentru dispozitivele Android susţinute de ARCord.