Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude. Roşiile şi merele sunt pe listă

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude  Roşiile şi merele sunt pe listă jpeg

Te-ai fi gândit vreodată că roşiile pe care le consumi crude pot fi periculoase? Sau merele? Ei bine, se pare că există câteva alimente care te pot îmbolnăvi atunci când le consumi fără să le găteşti înainte. Iată cinci dintre cele mai surprinzătoare.

Iată o listă cu cinci alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată crude:

1. Laptele

Laptele proaspăt are nenumărate beneficii, însă proaspăt nu înseamnă şi crud. Laptele nepasteurizat sau nefiert poate conţine bacterii şi germeni periculoşi, ce te pot îmbolnăvi şi pot provoca infecţii grave, precum salmonella, listeria sau E-coli. 

2. Ouăle

Deşi locuitorii din ţări precum Japonia sau Coreea se consumă ouă crude, specialiştii vă sfătuiesc să nu faceţi asta. Există un mit potrivit căruia ouăle crude sunt o opţiune mai sănătoasă, însă studiile arată contrariul. Absorbţia de proteine este mai mare în cazul ouălor gătite. Totofată, ouăle crude pot aduce şi infecţii cu salmonella.

oua crude jpg jpeg

3. Mere

Se spune că un măr pe zi te ţine departe de cabinetul medicului, însă trebuie să ai grijă atunci când mănânci mere. Evită să mesteci seminţele deoarece acestea conţin amigdalin, un compus chimic ce conţine cianură. Cotoarele a aproximativ 40 de mere conţin doza letală, aşadar e puţin probabil să păţeşti ceva. E bine însă să previi! 

Salata cu roşii şi brânză. Bună sau nu pentru siluetă?

4. Caju

Nucile sau alunele caju sunt o gustare sănătoasă, care reduc colesterolul rău, riscul de a face un atac de cord şi ajută la menţinerea greutăţii sub control. Pe de altă parte, atunci când sunt consumate crude, aceste alune conţin o substanţă toxică, urusiol, ce se mai găseşte şi în iedera otrăvitoare şi în coaja fructului de mango.

caju jpg jpeg

5. Roşiile

Surprinzător, pe această listă se găsesc şi roşiile. Deşi sunt consumate crude, mai ales pe timpul verii, un studiu realizat de Universitatea Cornell arată că atunci când sunt gătite, cantitatea de antioxidanţi este mai mare. Aşadar, pentru a beneficia la maxim de proprietăţile lor, roşiile ar trebui gătite înainte de a le consuma. Totodată, roşiile se găsesc pe locul zece în topul alimentelor cu pesticide. Aşadar, asiguraţi-vă că le spălaţi bine înainte de a le mânca.

Pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate crude se mai regăsesc şi: ciupercile, cartofii, kale, făina sau germenii de grâu.

Sursă: brightside.me



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg