Alimente pe care să nu le încălzești la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai folosite obiecte din bucătărie, dar știai că nu este bine să încălzești orice aliment în el? Unele produse alimentare își pierd din calitățile nutritive, iar altele pot provoca mici accidentări. 

image

Folosirea cuptorului cu microunde este o necesitate, deoarece ne ajută să încălzim într-un timp scurt alimentele și mâncărurile pe care urmează să le consumăm. Cu toate acestea, pentru ca sănătatea să nu ne fie afectată, este necesar să alegem cu prudență alimentele pe care le încăzim astfel. 

Ouă cu coajă 

Evită să pui în cuptorul cu microunde ouă cu coajă! La contactul cu microundele, în interiorul oului se va acumula abur, o reacție similară cu cea a unei oale sub presiune, astfel încât oul ar putea exploda. Mai mult, sunt șanse mai mari ca oul să explodeze după ce este scos din cuptorul cu microunde, așa că te-ai putea accidenta. 

Lapte matern 

Nici laptele matern păstrat nu se încălzește în cuptorul cu microunde! Acest electrocasnic va încălzi laptele în mod neuniform, iar astfel se pot forma zone fierbinți care îi pot pune sănătatea bebelușului în pericol.

Recomandarea este ca laptele matern să fie reîncălzit într-o oală pe aragaz sau folosind apă fierbinte de la robinet. O soluție este să încălzești o cană cu apă în cuptorul cu microunde și apoi să pui sticla cu lapte în ea. 

Carne crudă și carne procesată 

Evită să încălzești în cuptorul cu microunde carne crudă și carne procesată! Pe de o parte, carnea crudă se va încălzi neuniform, favorizând dezvoltarea bacteriilor, iar pe cealaltă parte, carnea procesată conține substanțe chimice și conservați care, dacă iau contactul cu microundele, devin și mai periculoase pentru sănătate. 

Citește și: Lucruri interesante pe care le poți face cu ajutorul cuptorului cu microunde. Pe listă: curățarea usturoiului 

Legume cu coajă densă 

Nu este bine să încălezști la microunde nici cartofi cruzi, roșii sau alte legume care au coajă densă, deoarece pot exploda în aparat. O variantă este să le faci tăieturi înainte să pui legumele în cuptorul cu microunde sau, cel mai bine, să le pui într-o oală pe aragaz. 

Ardei iuți

Când ardeii iuți sunt încălziți la cuptorul cu microunde, capsaicina (substanța chimică care le conferă aroma lor picantă) este eliberată în aer. Astfel, există riscul ca ardeii iuți să îți irite ochii și pielea sau să îți provoace dificultăți de respirație. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg