Alimente pe care să nu le încălzești la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai folosite obiecte din bucătărie, dar știai că nu este bine să încălzești orice aliment în el? Unele produse alimentare își pierd din calitățile nutritive, iar altele pot provoca mici accidentări. 

image

Folosirea cuptorului cu microunde este o necesitate, deoarece ne ajută să încălzim într-un timp scurt alimentele și mâncărurile pe care urmează să le consumăm. Cu toate acestea, pentru ca sănătatea să nu ne fie afectată, este necesar să alegem cu prudență alimentele pe care le încăzim astfel. 

Ouă cu coajă 

Evită să pui în cuptorul cu microunde ouă cu coajă! La contactul cu microundele, în interiorul oului se va acumula abur, o reacție similară cu cea a unei oale sub presiune, astfel încât oul ar putea exploda. Mai mult, sunt șanse mai mari ca oul să explodeze după ce este scos din cuptorul cu microunde, așa că te-ai putea accidenta. 

Lapte matern 

Nici laptele matern păstrat nu se încălzește în cuptorul cu microunde! Acest electrocasnic va încălzi laptele în mod neuniform, iar astfel se pot forma zone fierbinți care îi pot pune sănătatea bebelușului în pericol.

Recomandarea este ca laptele matern să fie reîncălzit într-o oală pe aragaz sau folosind apă fierbinte de la robinet. O soluție este să încălzești o cană cu apă în cuptorul cu microunde și apoi să pui sticla cu lapte în ea. 

Carne crudă și carne procesată 

Evită să încălzești în cuptorul cu microunde carne crudă și carne procesată! Pe de o parte, carnea crudă se va încălzi neuniform, favorizând dezvoltarea bacteriilor, iar pe cealaltă parte, carnea procesată conține substanțe chimice și conservați care, dacă iau contactul cu microundele, devin și mai periculoase pentru sănătate. 

Citește și: Lucruri interesante pe care le poți face cu ajutorul cuptorului cu microunde. Pe listă: curățarea usturoiului 

Legume cu coajă densă 

Nu este bine să încălezști la microunde nici cartofi cruzi, roșii sau alte legume care au coajă densă, deoarece pot exploda în aparat. O variantă este să le faci tăieturi înainte să pui legumele în cuptorul cu microunde sau, cel mai bine, să le pui într-o oală pe aragaz. 

Ardei iuți

Când ardeii iuți sunt încălziți la cuptorul cu microunde, capsaicina (substanța chimică care le conferă aroma lor picantă) este eliberată în aer. Astfel, există riscul ca ardeii iuți să îți irite ochii și pielea sau să îți provoace dificultăți de respirație. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg