Alimentele din cămară pe care trebuie să le păstrezi neapărat în frigider

Există câteva alimente din cămara ta care își vor menține prospețimea pentru mai mult timp dacă le vei depozita în frigider.  Iată care sunt acestea! 

image

În general, oamenii obișnuiesc să păstreze în frigider, alimente care nu ar trebui să stea la temperaturi scăzute, cum ar fi ceapa, usturoiul sau conservele. La fel și în cămară se pot afla unele alimente care trebuie să fie păstrate în frigider, pentru a putea beneficia de prospețimea lor pe o perioadă mai lungă de timp. 

Zeama și sucul de lămâie 

Sucul și zeama de lămâie se vor păstra mult mai bine în frigider decât în oricare alt loc al casei. Asta pentru că dacă sunt ținute la temperaturi scăzute, aroma poate deveni mai acidă și mai neplăcută la gust sau chiar lipsită de gust. 

Sirop de ciocolată 

Și siropul de ciocolată trebuie să fie ținut în frigider. În caz contrar, din cauza conținutului ridicat de zahăr din compoziția lui, acesta se va strica mult mai repede, când este ținut în căldură, după deschidere. De asemenea, textura se poate modifica, la fel și gustul și mirosul său. 

Citește și: Alimente care îmbătrânesc înainte de vreme. Compoturile de fructe se află pe „lista neagră” 

Făină integrală 

Temperaturile scăzute vor ajuta la păstrarea aromei, mirosului și a calității făinii integrale. În schimb, în cămară acest tip de făină nu va rezista mai mult de trei luni și va deveni râncedă. 

Banane 

Poate știi că nu este bine să pui bananele în frigider, pentru că temperaturile scăzute vor opri procesul de coacere. Acest lucru este adevărat, dar odată ce bananele vor fi coapte, le poți pune în frigider, deoarece se vor păstra mult mai bine, decât în cămara ta. 

Nuci 

În general, nucile se depozitează în cămară pentru a le folosi la un moment dat la prepararea prăjiturilor. Cu toate acestea, ar trebui să le păstrezi în frigider. Care este explicația? Nucile conțin o cantitate mare de ulei, așa că uleiul în combinație cu temperaturile ridicate din perioada sezonului cald, le va strica. 

Vezi și: Când știi că nucile nu mai sunt bune pentru consum? Dar ceaiurile sau zahărul brun? 

Tortilla 

Pachetele de tortilla sunt extrem de sensibile la schimbările de temperatură și, de aceea, se strică repede. Însă, dacă vor fi păstrate la frigider, ele pot rezista chiar și până la opt săptămâni, (mai ales tortilla din porumb). 

Sursă foto: Shutterstock