Alimentele pe care nu trebuie să le gătești la friteuza cu aer cald

Dacă ai achiziționat recent o friteuză cu aer cald, înainte să o folosești, este bine să știi că nu toate alimentele pot fi gătite în acest mod. Iată care sunt cele care își schimbă gustul și textura dacă sunt pregătite la friteuză! 

image

Friteuza cu aer cald pare a fi o comoară în bucătărie. La acest aparat, poți să „prăjești‟ alimente, fără pic de ulei, ci doar cu ajutorul aerului cald. 

Aparatul funcționează prin circularea aerului în jurul alimentelor, produce o crustă crocantă preparatului și un gust pe măsură. Gătitul la friteuza cu aer cald este o modalitate mult mai sănătoasă, decât prăjitul în tigaie, însă nu toate alimentele sunt potrivite pentru acest aparat. Iată care sunt cele pe care trebuie să le eviți! 

Citește și: Cât de sănătos este să prăjești alimentele la friteuza cu aer cald? 

Produse alimentare din aluat

Este bine să eviți să pui alimente din aluat în friteuza cu aer cald. Aluatul umed nu o să se strângă, la fel cum se întâmplă când este scufundat în ulei, iar mâncarea nu o să mai fie la fel de crocantă.

Dacă îți dorești să consumi un preparat cu crustă crocantă, scufundă-l înainte să îl pui în friteuză în făină, ou și pesmet. 

Pâine 

În teorie, o friteuză cu aer cald ar putea prăji pâine, dar în practică acest lucru nu este posibil. Aerul puternic o să miște pâinea, iar ingredientele se vor împrăștia prin aparat. Dacă îți dorești să consumi pâine prăjită, cel mai bine este că folosești clasicul prăjitor de pâine! 

Vezi și: Cum să gătești cu mai puțin ulei. Înlocuitori la îndemână pentru a coace sau a prăji fără ulei

Brânză

Brânza prăjită este delicioasă, însă friteuza cu aer cald nu o s-o prăjească așa cum îți imaginezi. Odată pusă în friteuză, brânza o să se topească, iar rezultatul nu va fi unul plăcut. Acest lucru este valabil chiar și pentru brânza la grătar, care o să se topească, sub presiunea intensă a aerului fierbinte. 

Floricele de porumb

Friteuza cu aer cald poate părea o idee bună de a pregăti popcorn, însă nu este deloc așa. Friteuza cu aer cald are, de obicei, între 350 și 400 de grade Fahrenheit, dar este nevoie de o temperatură cuprinsă între 400 și 460 de grade, pentru a obține floricele de porumb. 

Verdețuri 

Verdețurile proaspete, cum ar fi spanacul, nu se vor găti uniform, deoarece aparatul folosește aer cald, de mare viteză și este foarte ușor ca aceste alimente să se ardă. În schimb, recomandat este să optezi pentru legume, precum broccoli, dovlecei, sau legume congelate.  

Sursă foto: Shutterstock



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg