Alimentele pe care NU trebuie să le consumi la micul dejun dacă te simți lipsit de energie

Dacă în ultima perioadă te simți obosit și lipsit de energie, îți recomandăm să eviți să consumi unele alimente la micul dejun. Specialiștii spun că nu conțin suficiente proteine, și astfel nu te vor ajuta să fii în formă pe parcursul zilei. Iată care sunt acestea! 

image

Un mic dejun consistent poate să îți ofere doza de energie de care ai nevoie, însă „Societatea Americană pentru Nutriție” spune că este foarte importantă calitatea alimentelor alese. În caz contrar, efectul poate să fie invers. 

Citește și: Încă te mai întrebi de ce ar trebui să alegi fulgii de ovăz la micul dejun? 

Specialiștii punctează că majoritatea oamenilor care nu mănâncă suficiente proteine la micul dejun tind să le consume la cină. Deși pare a fi o strategie benefică, ei spun că dacă vei consuma mai mult de 30 de grame proteine seara, aceste substanțe nu se vor transforma în energie, ci în depozite de grăsime. 

Așadar, este foarte important să te asiguri că la micul dejun consumi suficiente proteine (aproximativ 20 de grame) și că le eviți pe cele care conțin prea puține. Potrivit „Huff Post”, printre alimentele care conțin puține proteine se află: brioșele, cu doar 4,5 g de proteine în medie/brioșă, banana bread, care îți aduce doar 2,6 grame de proteine pe porție și pâinea prăjită cu unt, care oferă doar 6 grame de proteine. De asemenea, nici băuturile pe bază de lapte de migdale nu oferă suficiente proteine.

Citește și: Cel mai potrivit mic dejun pentru oase sănătoase. Este și absolut delicios! 

Ce ar fi bine să mănânci la micul dejun? 

Totuși, dacă pâinea prăjită este preferata ta, asigură-te că o consumi alături de un ou fiert, fasole fiartă sau cu o bucată de carne slabă. Printre alimentele bogate în proteine, care conferă sațietate pe tot parcursul zilei, se află și: iaurtul grecesc (10 g de proteine / 100 g), budinca de chia (5 g de proteine/2 linguri), shake-ul de proteine (până la 30 de grame/porție, în funcție de tipul pudrei proteine), omleta cu legume și brânză de vaci (15-20 grame/porție) și bagheta cu somon afumat (16 g/porție).

Așadar, pe care dintre alimentele enumerate le vei integra în meniul tău? 

Sursă foto: Shutterstock