Bolile pe care pisica ţi le poate vindeca. Ai citit bine!

Bolile pe care pisica ţi le poate vindeca Ai citit bine! jpeg

Pisicile pot fi considerate prieteni şi companioni perfecţi pentru o familie. Să nu ignorăm faptul că sunt şi al naibii de amuzante, iar dovadă stau numeroasele videoclipuri de pe YouTube şi Facebook. Tindem să ne gândim la pisici doar ca la nişte fiinţe drăguţe, blânde uneori, neştiind că ele fac parte din categoria celor mai puternici vindecători din lume.

Studii ştiinţifice au arătat de-a lungul timpului că pisicile nu sunt doar bune animale de companie, ci adevăraţi terapeuţi.

Totuşi, înainte de a aduce o pisică în casă, mergi cu ea la medicul veterinar, cumpără-i mâncarea recomandată şi vitaminele speciale pentru pisici (cum ar fi acestea). Cei mai mulţi români aleg varianta adopţiei atunci când vor să-şi ia un animal de companie. În Bucureşti şi în alte oraşe, poţi găsi zeci de mii de prietene pufoase de luat acasă, potrivit adoptiipisici.ro.

Pisica vindecă bolile de inimă şi reglează tensiunea arterială

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că prezenţa pisicii ajută la combaterea stresului şi a anxietăţii, ceea ce duce la protecţia sistemului cardiovascular, prin scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu recent, realizat de psihologul Karen Allen de la Universitatea din New York, a arătat că proprietarii de pisici au foarte puţine creşteri de tensiune ca răspuns la stres.

Sprijină sănătatea mintală

Adesea, pisicile sunt considerate ca fiind animale calme, care aduc cu ele acest calm. Probabil de aceea există o sumedenie de cafenele cu pisici, în care putem mângâia o felină, în timp ce ne savurăm cafeaua sau ceaiul.

Proprietarii de pisici vor spune cu entuziasm că beneficiile includerii unei pisici în familie sunt numeroase. Oamenii de ştiinţă nu îi contrazic. Un sondaj realizat de Cat Protection Feline Charity din Marea Britanie a concluzionat că oamenii care petrec timp cu pisici şi pui de pisici se simt mai calmi şi se supără mai greu. 87% dintre respondenţi cred că o stare generală mai bună de când au pisici în viaţa lor, în timp ce 76% au spus că pisicile îi ajută să combată mai bine stresul zilnic.

Previn alergiile

Animalele de companie par a preveni alergiile: cu cât trăim cu mai multe pisici şi căţei în copilărie, cu atât este mai mică şansa de a dezvolta astm, febra fânului sau diverse eczeme. Numărul de alergii a început să crească de la mijlocul secolului al XX-lea şi oamenii de ştiinţă nu ştiu încă adevăratul motiv. Se crede că animalele de companie poartă microbi care stimulează sistemul imunitar uman, astfel încât copiii nu mai fac alergii.

Torsul pisicilor ajută la vindecarea oaselor, a tendoanelor şi a muşchilor

Torsul unei pisici este unul dintre cele mai reconfornate sunete din lume şi, în timp ce torsul arată că pisica ta se simte în siguranţă şi este fericită, acest sunet este asociat ca metodă terapeutică de vindecare a oaselor şi a muşchilor la oameni.

Torsul unei pisici creează vibraţii de o frecvenţă între 20 şi 140 de HZ, iar studiile au arătat că frecvenţele din gama 18-25 HZ au un efect pozitiv asupra mobilităţii articulaţiilor după accidentări.

Chiar şi privitul videoclipurilor cu pisici despre care vorbeam la începutul articolului ne poate îmbunătăţi sănătatea. Un studiu realizat pe 7000 de persoane, în cadrul Universităţii Bloomington din Indiana, a concluzionat că vizionarea videoclipurilor cu pisici creşte energia şi emoţiile pozitive ale celor ce privesc şi scade sentimentele negative. Recente

Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura Sursa foto shutterstock 146752931 jpg