10 sfaturi utile pentru pietoni

1 76401 original jpg jpeg

Aproape 600 de pietoni au murit anul trecut în accidente rutiere, dar vina nu este întotdeauna a şoferilor. Traversarea neregulamentară, neatenţia şi indisciplina duc, din păcate, de cele mai multe ori la accidente. Iată cateva sfaturi utile de care pietonii ar trebui să ţină cont pentru a evita situaţiile neplăcute.

1. Traversează doar pe marcajul pietonal, în dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”. Acolo unde sunt instalate semafoare, traversează numai pe culoarea verde a semaforului.

2. Niciodată pe culoarea roşie!!!

3. Nu staţiona pe trecere (zebră), nu te juca, nu defila şi nu sta cu ochii în telefon. În Honolulu a fost aprobată o lege conform căreia este interzis să foloseşti telefonul mobil pe trecere. Această lege va intra în vigoare începând cu 25 octombrie 2017.

4. În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversarea de pe un trotuar pe celălalt se face numai pe la colţul străzii şi numai când prin acel loc nu circulă maşini.

5. Nu se aleargă pe trecere, dar traversarea se face în pas vioi, pentru a avea timp să traversezi de pe un trotuar pe celălalt.

6. La sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului stai numai pe trotuar sau refugiile special amenajate, în nici un caz pe partea carosabilă.

Vezi care sunt regulile de care trebuie să ţii cont când traversezi pe trecerea de pietoni pe autoexpert.ro

Credit foto: www.city-data.com