10 utilizări ale cuptorului cu microunde la care nu te gândeai

1 70504 original jpg jpeg

Când spui cuptor cu microunde, îţi vine în cap că vei încălzi farfuria cu mâncare mai uşor şi, la final, nu trebuie să speli multe vase. Cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care te ajută să-ţi încălzeşti mâncarea şi să faci popcorn.

Sunt o mulţime de alte utilizări ale acestui dispozitiv,menite să uşureze viaţa oamenilor. Iată un top cu zece dintre cele mai folositoare trucuri,la care poţi apela dacă ai la-ndemână un cuptor cu microunde.

Faci suc de lămâie

Pune câteva lămâi în cuptor şi lasă-le timp de o jumătate de minut. În acest timp ele îşi strâng sucul,pe care tu îl poţi extrage mai uşor prin stoarcere.

Înmoi pâinea

Pâinea de câteva zile,care s-a întărit,poate fi mai uşor de mâncat,dacă o introduci în cuptor învelită în prosop de hârtie. Feliile de pâine se vor înmuia şi vor avea un aspect mai proaspăt.

Cureţi mai uşor coaja alimentelor

Fructeleşi legumele se curăţă de coajă mai uşor,dacă le laşi preţ de 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Şi usturoiul,dar şi ciupercile,şi roşiile se vor curăţa mai uşor,cu condiţia ca după ce le scoţi din cuptor să le laşi deoparte două minute.

Toacă ceapa fără lacrimi

Taie capetele cepeişi apoi introdu-o în cuptor o jumătate de minut. Când o scoţi,vei putea să o toci în ce mod vrei,de exemplu julien,mult mai uşor şi fără să-ţi vină să plângi.

Cureţi cuptorul mult mai uşor

Pune un castron cu apă în care ai pus puţin oţet şi lasă-l în cuptor,care este deja încălzit. Căldura şi umezeala vor dizolva resturile de mâncare şi le vor înmuia,astfel că tu le vei putea şterge mai uşor. Poţi curăţa uşor pereţii cuptorului cu un prosop de hârtie.

Schimbă culoarea mierii

Dacă s-a cristalizat,mierea pusă în cuptorul cu microunde şi încălzită îşi va modifica în bine aspectul.

Evită murdăria lăsată de roşii

Ca să nu te trezeşti cu roşiile explodate încuptorul cu microunde,tot ce trebuie să faci este să le înţepi puţin înainte de a le băga în cuptor. Acestea se vor înmuia şi vor fi numai bune pentru gătit.

Poţi face ierburi aromatice

Ca să îţi completezi stocul de ierburi aromatice,fă o listă de cumpărături cu condimente verzi,precum busuioc,mărar,şi bagă-le în cuptorul cu microunde. Acestea se vor usca şi,la nevoie,le vei putea folosi petru a da un gust mai bun mâncărurilor. În plus,în stare uscată se păstrează mai bine.

Te scapă de grija fasolei

Vei scuti timp preţios dacă nu mai foloseşti trucul cu lăsatul fasolei în apă peste noapte. În schimb,poţi pune boabele de fasole într-un bol cu apă şi bicarbonat,în cuptorul cu microunde,şi îl laşi timp de zece minute la încălzit.

Faci cartofi crocanţi

Cartofii tăi prăjiţi şi-au pierdut consistenţa crocantă? Introdu-i în cuptorul cu microunde un minut şi aceştia îşi vor recăpăta textura asemănătoare chipsurilor.