10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

1 65478 original jpg jpeg

Poţi să adaugi hârtia cerată pe lista lucrurilor cu aplicaţii surprinzătoare şi folositoare dincolo de scopul lor original. CasoTeca îţi spune 10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate.

O ai în buctărie,dar nu o foloseşti la maximum. Hârtia cerată,şi nu vorbim aici de hârtia pergament,are un strat subţire de ceară pe ambele părţi. Hârtia cerată a fost concepută pentru a păstra mâncarea proaspătă mai mult timp. Este rezistentă la apă şi nimic nu se lipeşte pe ea,două atribute care fac din acest material un lucru versatil şi folositor,chiar şi în afara bucătăriei. Iată mai jos 10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate.

Ai musafiri la masă,dar nu şi un aerator pentru sticla de vin. Rulează hârtia cerată astfel încât să obţii un aerator. Faptul că hârtia este cerată îi permite să stea fixă şi să nu se ude. Cu hârtie obişnuită nu veţi reuşi acest lucru.

Probabil nu te-ai fi gândit să foloseşti hârtia cerată pentru lustruirea metalului. Cu ajutorul unui ghemotoc de hârtie cerată poţi lustui robinetele din baie şi bucătărie. De ce? Pentru că hârtia cerată le curăţă,iar stratul de ceară care râmâne pe robinete le va proteja de alţi stropi de apă şi va menţine strălucirea pentru mai mult timp.