4 idei creative ca să-ţi transformi curtea în locul perfect pentru picnic

1 prieteni picnic aer liber jpg jpeg

Mai rustic decât un prânz pe terasă, mai cochet decât o ieşire în inima naturii, un picnic în grădină promite mari momente de fericire încă de la primele raze de primăvară până în ultimele zile de toamnă, uneori chiar şi în primele zile de iarnă.

Iată câteva idei creative pentru a-ţi crea un loc unde poţi lua masa cu stil şi te poţi relaxa singur sau alături de prietenii tăi, chiar în curtea casei tale:

1. Alege mobilierul potrivit grădinii tale

Spre deosebire de un picnic la iarbă verde, unde totul trebuie să poată încăpea într-un coş uşor transportabil, cel din grădina casei tale poate atinge un nivel de confort semnificativ mai ridicat. Pe terasă ori în grădină, mobilierul ales este cel mai important aliat al tău; astfel, vei putea profita cât mai mult de natura din jurul tău.

Pentru a te bucura de el o lungă perioadă de timp, orice mobilier trebuie ales cu grijă. De exemplu, te poţi orienta spre un set de mobilier pentru terasă şi grădină, care îţi oferă o mulţime de avantaje, cum ar fi:

  • joacă un dublu rol: sunt decorative, dar utile;
  • oferta de modele este variată, adaptată oricărui stil de amenajare;
  • designul este versatil, compact sau modular şi piesele au o structură puternică;
  • piesele de mobilier sunt confecţionate din combinaţii surprinzătoare de materiale - lemn, răchită, metal;
  • ai opţiuni numeroase de mobilier din lemn masiv, protejat împotriva razelor UV;
  • piesele pot fi strânse şi depozitate pentru economisirea spaţiului;
  • materialele sunt rezistente la îngheţ şi apă.

Ţinând cont de aceste caracteristici şi avantaje ale unor seturi de mobilier pentru terasa si gradina, vei putea face mai uşor alegerea potrivită pentru colţul tău de natură.

2. Adu interiorul la exterior

Exteriorul copiază tot mai mult şi din ce în ce mai bine interiorul, motiv pentru care zona de luat masa din grădina ta poate urma, elegant, exemplul sufrageriei din casă.

Optează, de pildă, pentru un covor de exterior care să delimiteze zona de luat masa şi pentru o bancă practică, alături de nişte perne colorate. S-au dus vremurile în care parcă ezitai să foloseşti afară pernuţele decorative, pledurile sau alte materiale textile. Acum există tot mai multe variante pentru exterior, care te ajută să-ţi întâmpini oaspeţii ca într-un salon în aer liber.

Zona de luat masa din grădină sau de pe terasă urmează aceleaşi reguli de amenajare precum cea din casă. Chiar şi când ai musafiri neanunţaţi, această zonă în aer liber ar trebui să te facă să vrei să stai ore întregi la masă.

3. Mizează pe un decor îngrijit

Un sfat foarte simplu şi totuşi necesar de reţinut: dacă primeşti musafiri în grădina ta, pentru un picnic, un prânz sau o cină, ai grijă de decorarea mesei tale!

Uită de farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă şi alege-le mereu pe cele veritabile. Odată terminată petrecerea, toate acestea se vor întoarce în bucătărie, în maşina de spălat vase, dar, până atunci, vei oferi impresia că ai organizat un adevărat picnic princiar. Uneori, luxul vine din câteva lucruri simple.

În fine, pentru un decor minimalist, dar de efect, nu uita de flori. În afara jardinierelor şi a ghivecelor din grădina ta, alege câteva vase cu mici plante suculente, care să dea mesei tale un aer delicat, dar îngrijit. Buchete de flori de câmp aranjate în borcane sau într-o carafă vintage rustică vor cuceri oaspeţii, prin farmecul lor.

4. Alege obiecte de iluminat diverse

Dă farmec curţii tale, combinând felinare vechi de fier cu unele mai noi, din ratan sau lemn. Investeşte într-o mică ghirlandă solară pentru serile de vară şi adaugă câteva lămpi solare, pentru a completa decorul feeric. Vei avea, astfel, o zonă de luat masa foarte bine amenajată ... şi luminată.

Nu uita să amplasezi strategic în toată curtea suporturi de lumânări pentru exterior, pentru ca seara, zona ta de picnic să se transforme într-un adevărat loc de poveste. Alege obiecte de iluminat de mărimi şi forme diferite şi, mai ales, optează pentru unele organice, naturale, care să se integreze perfect în acest decor.

După cum ai văzut, nu este dificil să creezi un loc perfect pentru un picnic în curtea casei tale. Grădina ta ar trebui să fie unică şi pe gustul tău, funcţională, dar mai ales să îţi ofere plăcerea de a te bucura de natură, prieteni şi voie bună.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg