4 plante de apartament care au grijă de sănătatea ta

1 64957 original jpg jpeg

Aerul este mai poluat în interiorul camerei decât în exterior. Deşi poate fi surprinzător, acest lucru este adevărat şi-ţi afectează sănătatea. Înainte de a achiziţiona un purificator de aer, apelează la o soluţie naturală: plantele de apartament!

Gerbera îţi întăreşte sistemul imunitar

Este o plantă de dimensiuni reduse,perfectă pentru dormitor. Are nevoie de multă lumină,deci este bine să stea lângă geam sau chiar în balcon dacă acolo este locul unde obişnuieşti să usuci hainele. Reduce nivelul de benzen,un component chimic folosit în industria detergenţilor responsabil de slăbirea sistemului imunitar.

Dracena reduce riscul de cancer

Dimeniunile reduse ale acestei flori decorative,o recomandă pentru baie. Frunzele ei absorb excesul de tricloretilen,o substanţă toxică ce se găseşte în apa slab epurată şi care poate fi degajată prin aburii de la apa caldă. În exces,substanţa poate să crească riscul de apariţie al cancerului de rinichi sau al celui de ficat.

Iedera Englezească are grijă de plămânii tăi

Este foarte uşor de întreţinut,fiind ideală pentru zona bucătăriei. Principala ei calitate,în afară de cea decorativă, este dată de faptul că te protejează de infecţiile respiratorii cauzate de vaporii de formaldehidă. Această substanţă  se găseşte cu precădere în produsele de curăţat utilizate în bucătărie. Mai poate fi întâlnită însă şi în lemnul de mobilier.

Feriga îndepărtează substanţele cancerigene

Aceste toxine sunt întâlnire de obicei în soluţiile de curăţat covoare,în balsamurile pentru rufe sau în compoziţia tapeturilor. Având în vedere că sunt atât de răspândite,o ferigă aşezată înr-un hol sau o cameră de trecere,poate absorbi toate aceste pericole,pentru ca tu să respiri un aer curat.