400 de tineri si-au dorit sa invete sa acorde primul ajutor (P)

1 49985 original jpg jpeg

Campania „O viata poate depinde de tine!” lansata de catre Asociatia React si Vodafone Romania, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Serviciul de Transmisiuni Speciale si SMURD, a oferit in prima luna de proiect cursuri gratuite de prim ajutor pentru 400 de persoane.

La cursurile gratuite de prim ajutor organizate au participat elevi,studenti dar si public larg din Bucuresti,Cluj,Piatra-Neamt,Targoviste siSibiu. Alti 600 de  cursanti vor invata in luna noiembrie manevre precum resuscitarea cardio-respiratorie,oprirea hemoragiei si dezobstructia cailor aeriene.

Cursurile de prim ajutor,sustinute de paramedici SMURD in cadrul proiectului,sunt in continuare gratuite si deschise iar cei care doresc sa participe se pot inscrie pe www.salvez.ro,pentru a fi programati la urmatoarele sesiuni de instruire gratuita. Tot pe www.salvez.rosunt prezentate clipuri cu principalele manevre de prim ajutor pe care orice parsoana ar trebui sa le cunoasca.

Asociatia React si Vodafone Romania au initiat campania “O viata poate depinde de tine”,pentru a responsabiliza publicul larg privind apelarea corecta la serviciul 112 si acordarea masurilor de prim ajutor in situatii de urgenta.

simeon stalpnicul png