5 animale cu puteri vindecătoare surprinzătoare

1 77882 original jpg jpeg

Animalele sunt deseori folosite în diverse terapii de vindecare şi chiar s-a dovedit că oamenii care petrec mai mult timp în preajma acestora au o sănătate mai bună, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. Iată ce animale au puteri vindecătoare care te vor surprinde cu siguranţă: 

Câinii

Sigur aţi intuit că cel mai bun prieten al omului se va afla pe această listă. Ei bine, dincolo de starea de bine pe care un câine ne-o induce, oamenii de ştiinţă au aflat că saliva acestuiar are puterea de a vindeca fizic. Se pare că aceasta conţine o proteină care ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Şerpii

O proteină existentă în veninul viperelor ajută la prevenirea infarctului cardiac. Deşi să te muşte o viperă nu este modul cel mai bun de a preveni această afecţiune, folosirea veninului acesteia în scop terapeutic s-a dovedit a fi o metodă eficientă.

Pisicile

S-a demonstrat că torsul pisicilor ajută la vindecarea mai rapidă a fracturilor. Oamenii de ştiinţă au dovedit că torsul ajută la vindecarea fracturilor de ligament.

Albinele

Ne oferă cel mai bun medicament natural, adică mierea. În plus, polenul acestora este bogat în vitamine, minerale, acizi graşi, este antibacterial şi ajută la scăderea colesterolului. Polenul proaspăt conţine şi 20 de amino-acizi care contribuie la sănătatea celulelor.

Animalele de companie

Porcuşorii de Guineea, câinii, iepurii, pisicile, toate aceste animale de companie contribuie la sănătatea noastră. De exemplu, bebeluşii care trăiesc într-o casă în care se află animale de companie au un sistem imunitar mai bine dezvoltat decât cei care nu au intrat în contact cu niciun animal. S-a dovedit că bebeluşii care petrec timp în prezenţa unui animal prezintă mai puţine şanse de a dezvolta astm sau alergii şi răcesc mai rar în primul an de viaţă.

Sursa foto: boredpanda.comRecente

Placinta cu ceapa verde Sursa foto shutterstock 2186143417 jpg
detergent pentru spalat rufe jpg
Ceaiul alb Sursa foto shutterstock 394976989 jpg
Melci cu scortisoara Srsa foto shutterstock 587180543 jpg
Ciuperci sote cu spanac Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg