5 boli pe care le poţi lua de la animalele de companie

1 65082 original jpg jpeg

Prietenii noştri cu blană, pe lângă dragoste şi atenţie, ne pot da şi altceva - boli de piele şi alte infecţii. Află cum să-ţi protejezi animalele de companie şi familia împotriva a cinci maladii.

Le iubim şi le tratăm ca pe membrii familiei noastre. Numai că aceste mici vieţuitoare transportă germeni care pot ajunge la noi cu uşurinţă,bacterii care duc la erupţii cutanate şi infecţii.

Hookworm

Sunt viermi mici,care ajung în intensine şi consumă sânge. Se transmit prin fecalele animalelor,murdărie sau sol contaminat. Oamenii se pot îmbolnăvi de această boală dacă merg pe jos desculţi în parcuri şi grădini frecventate de animale.

Căţeiişi pisicile se pot îmbolnăvi în urma consumului de lapte,de la femelă. Larvele acestor viermi au capacitatea de a penetra pielea umană şi de a forma o erupţie pe piele. Cea mai comună zonă afectată sunt picioarele.

Infectarea cu aceşti viermi poate provoca,de asemenea,tuse severă,dureri în piept,respiraţie şuierătoare,febră,indigestie,greaţă,vărsături,constipaţie. Semne de infecţie avansată severă sunt anemia şi deficitul de proteine.

Viermi cilindrici

Sunt de mărime mare şi au aspectul unor spaghete. Dacă bănuieşti să animăluţul tău este infectat,nu mai amâna vizita la medic!Infeţia cu aceşti viermi poate fi transmisă de la femelă la puii nenăscuţi prin placentă.  

Infecţiile cu astfel de viermi la oameni se transmit prin ingestie de sol contaminat. De exemplu,dacă plantezi legume în grădină şi nu le speli înainte să le consumi,există riscul să ingerezi sol contaminat cu ouă de viermi cilindrici. Deoarece oamenii nu sunt gazda perfectă pentru astfel de viermi,ei tind să călătorească prin organism şi să creeze probleme,cum este inflamaţia organelor.

Toxoplasmoza

Aceasta este o boală pe care o poate dobândi orice vertebrat cu sânge cald. Cele mai frecvente infecţii sunt la pisicişi la om. Un risc mare îl au femeile însărcinate,persoanele cu imunitatea scăzută şi copii.

De asemenea,dacă eşti gravidă,evită curăţarea litierei pisicii. Dacă obşnuieşti să-ţi hrăneşti animalele de companie cu carne,congelează carnea proaspătă timp de trei zile pentru a ucide orice bacterie care trăieşte în ţesuturi.

Boala Lyme

Este o boală care se transmite prin muşcătura de căpuşă şi care provoacă febră şi letargie. Oamenii,de asemenea,se confruntă cu erupţii cutanate,poliartrită,o boala degenerativă,care poate duce la boli de rinichi.

Scabia

Această boală este cauzată de acarieni mici şi se manifestă prin mâncărimi severe. Acarienii scabiei nu trăiesc pe pielea omului mai mult de trei săptămâni. Dacă problema nu dispare în trei săptămâni,mergi la medic.Recente