5 greşeli pe care le faci când îţi speli hainele

1 78556 original jpg jpeg

Ai micşorat un pulover sau ai stricat tricoul preferat după ce l-ai dat la spălat? Există câteva greşeli pe care le faci în timpul spălării hainelor, aşadar e bine să le cunoşti, pentru a evita să îţi distrugi hainele. Află care sunt acestea şi cum le poţi corecta!

Îţi speli blugii prea des

Dacă nici bine nu ai purtat o pereche de blugi şi o arunci deja în coşul de rufe, înseamnă că faci o greşeală. Conform specialiştilor, nu e o idee bună să îi speli prea des, căci materialul din care sunt confecţionaţi, mai precis denimul, se poate deteriora. Dacă observi o pată pe ei sau încep să miroasă, încearcă să îi speli în apă foarte rece. De asemenea, mai poţi să îi ţii într-o pungă de plastic, la congelator, după fiecare uzură, pentru a ucide bacteriile.

Speli hainele închise la culoare în apă caldă

Spălarea hainelor închise la culoare în apă caldă va duce la estomparea culorilor, până când acestea vor dispărea. E indicat să le speli în apă rece şi să foloseşti detergent de rufe special conceput pentru acest tip de haine, care să le menţină culoarea.

Laşi petele să persiste

Cea mai simplă metodă de a-ţi distruge cămaşa preferată este să laşi petele să persiste în ţesătură. Cu cât o vei spăla mai rar, cu atât petele vor fi mai bine impregnate în material şi, astfel, îţi va fi mai greu să le îndepărtezi. Spală la mână hainele confecţionate din materiale delicate şi încearcă, pe cât posibil, să nu foloseşti produse agresive.

Ignori eticheta

Fiecare haină pe care o porţi are o etichetă cu instrucţiuni de folosire şi simboluri. Pe aceasta, se regăsesc, de regulă, temperaturile la care trebuie spălată haina, dar şi cum trebuie uscată şi călcată. Dacă acorzi atenţie instrucţiunilor producătorilor şi le respecţi, te vei asigura că haina nu se va deteriora. Dacă nu eşti sigură de ce înseamnă eticheta, ar fi indicat să consulţi un ghid pentru a decoda simbolurile de spălare.

Usuci lenjeria intimă la o temperatură prea mare

Cei mai mulţi dintre noi se grăbesc în timpul săptămânii şi doresc să aibă rufele curate cât mai repede posibil, mai ales dacă vorbim de lenjeria intimă, care este cel mai des folosită. Prima greşeală pe care multă lume o face este aceea de a spăla împreună lenjeria cu hainele de purtat. A doua greşeală, care afectează ţesătura şi materialul delicat din care este confecţionată este uscarea ei mult prea rapidă. La temperaturi exagerate, dantela se poate subţia, iar bumbacul sau satinul se pot deteriora. Încearcă să îţi speli lenjeria la modul delicat, apoi să o usuci la aer pe un suport de uscare.