5 idei de a-ţi decora casa cu bani puţini

1 58613 original jpg jpeg

Reîmprospătează aspectul casei tale prin simpla schimbare a utilităţii unor cutii sau borcane, deosebit de utile şi pentru a păstra în ordine lucrurile mărunte din casa ta.

1. Refoloseşte cu originalitate!

Borcanele transparente de diferite forme şi mărimi pot fi excelente pentru păstrarea creioanelor,a elasticelor şi a altor mici instrumente pe care le foloseşti la birou.

Tot din borcane,dar din unele mici poţi crea suporturi de lumânări pe care ţi le pictezi în culorile favorite.

2. Cutii din bambus pentru obiectele din baie

Două sau trei cutii din bambus puse pe podeaua din baie pot fi un loc inedit de a păstra câteva role de hârtie igienică,prosoape sau câteva coşuleţe suprapuse în care pui obiecte mici utile în această încăpere (forfecuţe,pensete,aparatul de epilat).

3. Vaze de mărimi diferite

Pentru a crea un efect inedit,vazele tale preferate nu trebuie ascunse,ci puse la vedere,pe un raft. Ideal ar fi să aibă aceeaşi culoare şi forme diferite. În acest fel,vor fi evidenţiate diferenţele dintre materialele din care sunt realizate:ceramică,sticlă.

4. Cutiile de pantofi,numai bune pentru păstrat amintiri

Fotografiile şi scrisorile tale de demult adună praful într-un colţ al casei? Aranjează-le cu grijă în cutii colorate de pantofi! Aşezate pe câteva rafturi,ele vor  înviora camera în loc să strângă praful. În plus,modul acesta de păstrare te va îmbia să le revezi mai des şi va atrage atenţia celor dragi când te vor vizita,dându-ţi încă o dată prilejul de a petrece puţin timp reamintindu-ţi de oameni şi locuri din trecut.

5. Sticlele pot deveni vaze

Din sticlele trasparente sau colorate îţi poţi realiza propriile tale vaze. Alege câteva de diverse mărimi,îndepărtează-le etichetele,pictează-le sau acoperă-le cu sfoară,apoi pune câte o floare în fiecare. Aşază-le una lângă cealaltă şi vei obţine un efect surprinzător.

Extrapont

Pune-ţi în valoare colecţiile

Pietrele,scoicile şi melcii aduse acasă din vacanţele tale de peste an pot deveni obiecte de decor extraordinare. Pietrele le poţi aşeza pe pervaze,iar scoicile şi melcii vor arăta minunat pe ramele tale foto.