5 idei inedite de a integra tapetul în sufrageria ta

1 living room jpg jpeg

Tapetul este una dintre cele mai potrivite alegeri pentru designul pereţilor dintr-o locuinţă. Există o gamă variată şi impresionantă de tapet în funcţie de culoare, model şi textură - care pot fi îndrăzneţe sau discrete.

Dacă vrei să integrezi tapetul în livingul tău, într-un mod inedit, citeşte în continuarea articolului cinci idei cool despre cum poţi aduce un vibe pozitiv şi original design-ului tău.

Acoperă pereţii

Cea mai clasică abordare a tapetului este utilizarea acestuia pe toţi pereţii sufrageriei. O perspectivă actuală ar fi să utilizezi un model de tapet într-un stil contemporan, care poate arăta fabulos în sufrageria ta decorată în stil scandinav sau minimalist.

Acoperă doar o parte din perete

Acoperirea parţială - fie a jumătăţii superioare, fie a celei de jos a unui perete - cu tapet este o modalitate excelentă de a obţine un aspect plăcut fără să încarci prea mult spaţiul. O idee populară este acoperirea părţii superioare a peretelui, cu tapet, iar a celei inferioare, cu lambriuri din lemn sau alte panouri decorative. Acesta este un aspect clasic, care nu va ieşi niciodată din tendinţe.

Aplică două modele de tapet pe un perete

Un aspect cu adevărat interesant şi îndrăzneţ implică acoperirea jumătăţii superioare a unui perete cu un model de tapet şi cealaltă jumătate, cu alt model. Da, este un design greu de realizat, dar nu imposibil, iar atunci când este bine aplicat va fi ravisant. Dacă vrei un design cu adevărat puternic mergi pe culori contrastante sau modele în dungi.

Aplică tapet pe tavan

Adesea oamenii uită să priveasă în sus, iar de obicei tavanele sunt vopsite într-un alb clasic. Tavanul, sau al cincilea perete cum îl numesc pasionaţii de bricolaj, oferă o oportunitate excelentă de a crea un aspect unic în livingul tău, prin amenajarea cu tapet.

Alte idei pentru folosirea tapetulu

Dacă în livingul tău ai piese de mobilier vechi poţi lua în considerarea aplicarea tapetului pe acestea. Iată câteva imagini exemplu, care te pot inspira în procesul de redecorare.

Aplicarea tapetului pe mobilier funcţionează perfect, în special pe acele piese drepte, fără prea multe linii curbe. De exemplu, sertarele unui dulap sau măsuţa de cafea. Trebuie să reţii că tapetul nu trebuie să aibă neapărat un model, ci o textură potrivită.

Un alt exemplu poate fi biblioteca, un loc minunat unde poţi aplica tapetul. Rafturile bibliotecii pot fi acoperite cu uşurinţă de bucăţi din tapet, care vor acoperi urmele de uzură şi vor completa frumos livingul. De asemenea, abajururile vechi pot fi recondiţionate uşor cu ajutorul unor modele îndrăzneţe de tapet.

Sperăm ca aceste cinci idei să te inspire şi să te pună la treabă, pentru că sunt simplu de realizat, iar un proiect DIY în aceste vremuri este binevenit!

FOTO: Pixabay