5 metode să nu cheltuieşti mult la cumpărături

1 76812 original jpg jpeg

A sosit toamna si simţi nevoia să faci câteva schimbări în garderobă? Pentru că de cele mai multe ori femeile se întorc de la cumpărături cu mai multe lucruri decât trebuie, iată câteva secrete ca să faci economii!

Fă-ţi o listă de cumpărături

Înainte să intri în centrul comercial, scrie o listă cu tot ce trebuie să cumperi. Regula este să nu iei nimic în plus, doar ceea ce se află pe listă. În acest fel nu vei mai avea tendinţa de a-ţi lua mai multe lucruri decât ai nevoie.

Nu lua mulţi bani la tine

Nu vei cheltui bani pe care nu-i ai, aşa că fă un calcul pentru a-ţi da seama cât te-ar costa toate hainele de care ai nevoie şi mergi doar cu acea sumă la cumpărături. Odată ce banii se vor termina, vei pleca acasă fără să te simţi vinovată că ai exagerat cu cheltuielile.

Compară preţurile

Ai văzut o pereche de blugi drăguţi într-un magazin, dar ţi se par scumpi pentru bugetul tău? Atunci nu te grăbi să-i cumperi şi prospectează piaţa înainte de a lua o decizie. Mergi în mai multe magazine sau intră pe site-uri şi alege un preţ cât mai avantajos.

Nu cumpăra dacă nu eşti sigură

Ai probat o rochie, dar cu toate că îţi place modelul simţi că nu ţi se potriveşte? Cel mai bine o pui la loc şi ieşi din magazin. Astfel, nu vei risca să cumperi o piesă vestimentară pe care să nu o porţi. În cazul în care îţi rămâne gândul la ea câteva zile, înseamnă că o vrei cu adevărat şi te poţi întoarce la magazin să o achiţi.

Cumpără în extra sezon

Hainele de iarnă sunt foarte ieftine în sezonul cald, iar cele de vară se găsesc la preţuri accesibile în sezonul rece. De aceea, dacă vrei să faci economii, trebuie să mergi la cumpărături înainte ca toamna să-şi intre în drepturi.