5 moduri de a refolosi ce a rămas de la mesele de Paști
O parte neplăcută a oricărei mese de sărbători o reprezintă resturile de la preparatele pregătite cu atâta trudă. De aceea, îţi dăm câteva idei de a le combina perfect pentru a nu pierde nimic şi a te bucura de fiecare îmbucătură!
Gătitul acasă, chiar şi de sărbători, susține obiceiurile alimentare sănătoase și nu este nimic mai bun decât să gătești o dată și să mănânci de de mai multe ori. Chiar dacă ceea ce rămâne după masa de Paşti poate fi mâncat ca atare, este plăcut să le reînnoiești şi să le transformi în ceva puțin diferit.
Deși tuturor ne place să zăbovim în jurul mesei pentru a petrece cât mai mult cu familia, prietenii și vecinii, este înțelept să nu lăsăm preparatele pe masă prea mult timp. Bacteriile încep să se dezvolte mai ales în cazul cănii, ouălor, torturilor, deci ai grijă să le aşezi în caserole imediat după servire. Mai târziu, decide ce poţi face cu resturile rămase pentru a le da un nou aspect şi un gust deosebit. Îţi dăm câteva idei în cele ce urmează!
Ce poţi face cu ouăle de Paşti rămase
Salată de ouă – din ouăle fierte de Paşti care au rămas, dar şi din verdeţurile şi legumele rămase de la antreu poţi face o salată bogată, savuroasă.
Orez cu ouă fierte – taie câteva felii subțiri de ouă fierte tari și adaugă-le peste orez fiert pentru o cină sau un prânz săţios.
Ouă cu avocado – alături de avocado, ouăle de Paşti pot fi un mic-dejun sănătos.
Legume și ouă – zdrobeşte ouăle şi adaugă-le în preparatele tale preferate de legume.
Salată de pui sau de ton – un alt clasic ușor de făcut este o salată cu verdeţuri, carne de pui sau ton şi ouă fierte.
Vezi și: Salata boeuf poate fi bună, cu o singură condiţie. Mihaela Bilic: "Este un aliment complet"
Mic dejun cu pizza de ouă şi şuncă
Micul dejun, prânzul sau cina pot fi altfel cu această variantă de pizza tradițională. Șunca și legumele rămase de la masa de Paşti pot fi puse pe un blat clasic de pizza şi înviorate cu puţin sos de roşii, mozzarella sau caşcaval, eventual şi câteva bucăţele de friptură de pasăre, dacă a rămas.
Resturi de șuncă și pâine? Prepară un sendviș cu pâine prăjită
Șuncă se potriveşte de minune într-un sendviș savuros. Adaugă brânză, rucola şi alte vredeţuri de la masa de sărbătoare. Pune-le între feliile de pâine prăjite în prealabil.
Ţi-au rămas pâine sau cozonac? Prepară un mic-dejun delicios!
Amestecă ouă, lapte, zahăr, puţină sarea și, dacă doreşti, puţină nucșoară într-un castron puțin adânc. Înmoaie apoi pâinea sau cozonacul feliate în acest amestec de ouă. Încinge puţin ulei într-o tigaie şi rumeneşte feliile pe ambele părţi. Dacă ai ales felii de pâine, le poţi acoperi după rumenire cu brânză şi felii de şuncă.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă. Salată de bulgur
Pune carnea de miel rămasă în sendvişuri cu lipie
Refoloseşte mielul de la friptura de Paşte, antreurile rămase și ouăle de Paște pentru a face sendvişuri cu lipie. Feliază ouăle, ridichile roşii şi mărunţeşte carnea, şunca, mezelurile, ceapa verde. Cu acestea umpli lipiile unse cu sos de usturoi sau tzatziki.
FOTO: Shutterstock