La ce să fii atent când găteşti carne de pui! Mâncarea gustoasă se poate transforma într-una periculoasă

1 carne de pui jpg jpeg

După o perioadă în care friptura de porc, sarmalele, salata boeuf şi cozonacul au fost pe mesele tuturor, revenirea la alimentaţia echilibrată este cheia pentru menţinerea siluetei. Dacă ai reintrodus în meniul tău carnea de pui, trebuie să fii atentă cum o pregăteşti, pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea!

Carnea de pui este una dintre cele mai recomandate cărnuri în perioadele de dietă, dar şi în general, mai ales pieptul de pui, deoarece este slab din punct de vedere caloric, gustos şi săţios. Există o mulţime de reţete cu carne de pui pe care le poţi încerca, mai ales după o perioadă în care cărnurile roşii şi preparatele cu zahăr sau cu maioneză au fost pe mesele noastre.

Citeşte şi: 5 moduri în care poţi găti un pui întreg savuros

Citeşte şi: Cele mai bune frigărui de pui în stil oriental. Uită de cele de la restaurant!

De obicei, carnea de pui este opţiunea multora pentru o cină uşoară, însă specialiştii trag un semnal de alarmă şi avertizează că puiul poate fi mai periculos decât carnea roşie, în unele situaţii. Secretul stă, mai ales, în modul de preparare!

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) avertizează că te poţi îmbolnăvi dacă vei consuma carne de pui crudă şi contaminată. Se estimează că milioane de americani se îmbolnăvesc din cauza faptului că multe preparate sunt contaminate cu bacterii, precum Salmonella sau Campylobacter. Dacă nu este ţinută în condiţii optime, carnea de pui poate fi şi ea contaminată, de aceea trebuie să fii foarte atentă la locul din care o cumperi, dar şi la modul în care o prepari.

Secretul pentru a consuma un pui sănătos, în primul rând, este să îl cumperi din magazine autorizate, în care carnea a stat la temperaturi reci. Asigură-te că magazinul din care cumperi este unul de la care mulţi oameni îşi fac cumpărăturile, deoarece aşa te poţi asigura că stocul cu carne este mereu aprovizionat, iar carnea este proaspătă.

Cum te fereşti acasă de contaminare?

În al doilea rând, este important ca odată ce ai ajuns cu carnea în bucătărie, să nu speli puiul! Când speli carnea, te poţi gândi că vei îndepărta toţi microbii, însă rezultatul are efect opus. Apa poate să răspândească bacteriile pe mâini, pe suprafeţele din bucătărie sau pe alte alimente. Un studiu din 2019 al Departamentului de Agricultură al SUA (USDA) a constatat că 60% dintre persoanele care spală carnea, aveau bacterii în chiuvetă, după ce au clătit puiul sau curcanul. Şi mai îngrijorător este că 14% dintre ei aveau bacterii în chiuvete, chiar şi după ce au încercat să o cureţe.

Pentru a fi sigură că vei fi ferită de contaminare, găteşte puiul suficient de bine, la temperaturi înalte, deoarece temperaturile ridicate vor distruge bacteriile. Totodată, este important să igienizezi zona în care pregăteşti puiul, pentru a te asigura că toate bacteriile au dispărut din bucătăria ta.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg