5 motive pentru care ar trebui să iubim să facem curăţenie

1 68368 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată că printre beneficiile curăţeniei săptămânale se numără şi reducerea stresului sau redobândirea unei stări de bine?

Dacă răspunsul tău este nu,te las să descoperi în continuare alte motive pentru care treburile casnice n-ar trebui considerate o corvoadă!

1. Îţi dă un sentiment de împlinire

După ce-ţi pui lucrurile în ordine,rezultatele se văd imediat,ceea ce-ţi dă o stare de bine. Satisfacţia vine şi din faptul că simţi că deţii controlul asupra lucrurilor.

Finalizarea curăţeniei îţi aduce un motiv în plus să prinzi încredere în tine că poţi face mai mult pentru a te dezvolta personal şi profesional.

2. Te calmează

Poate nu ţi-ai dat seama,dar curăţenia are şi rol terapeutic. Prin aranjarea lucrurilor care te înconjoară,îţi pui în ordine şi gândurile,îţi regăseşti liniştea,iar văzând la final că toate sunt aşezate,vei deveni mai sigură că tot ce poate te frământa până atunci se va aranja şi că vei găsi o rezolvare.

3. Îţi diminuezi stresul zilnic

Când ai o problemă care te presează sau te simţi stresată,începe prin a-ţi aranja lucrurile în casă sau la birou şi vei vedea că este o metodă bună de a alunga neliniştile,de a-ţi distrage atenţia de la griji şi de a-ţi calma mintea.

4. Este o formă de meditaţie

Dacă nu te numeri printre cele cărora le place să se ocupe de curăţenie,n-ar fi rău să iei în considerare că treburile casnice sunt o modalitate de relaxare. În timp ce pui hainele la spălat,speli vasele sau ştergi praful poţi să asculţi muzica ta preferată,să meditezi sau să te rogi.

5. Te ajută să simţi că deţii controlul

Treci printr-o perioadă în care ţi se pare că lucrurile au luat-o razna şi nu mai poţi controla lucrurile astfel încât să fii din nou mulţumită de tine? O curăţenie generală va suplini lipsa de control pe care o resimţi şi-ţi va da vreme să te gândeşti la soluţii de ieşire din situaţia în care te găseşti.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg