5 motive pentru care trebuie să ai un polizor unghiular (flex) în casă

Polizorul unghiular este una dintre uneltele electrice foarte utile în casă sau în grădină. Cu toate acestea, nu toată lumea știe la ce se folosește sau de ce ar merita să dea banii pe unul.

image

Mai mult decât atât, poate fi bulversant să vezi că există o gamă largă de polizoare: cu acumulator, fără, cu cablu, polizoare pneumatice, sau cu diverse puteri electrice. Hai să descoperim împreună astăzi ce putem face cu un flex și de ce este nevoie să ai unul în casă!

De ce să cumperi un polizor unghiular?

1. Pentru ascuțirea uneltelor

Un mod bun de a folosi această unealtă este să ascuți alte unelte pe care le ai prin casă. Orice are un vârf ascuțit se va toci la un moment dat, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să dai alți bani pe un vârf nou. Cu ajutorul unui polizor unghiular - flex de la yalco.ro poți să ascuți singur/a vârfurile burghielor sau a diferitelor unelte de sculptat, găurit etc., pe care le ai prin casă. 

2. Pentru tăierea materialelor

Mai mult ca sigur, la fiecare renovare în casă este nevoie de tăiat de materiale. Fie că vorbim despre cărămidă, gresie, faianță, piatră sau beton, un flex este foarte util pentru orice tip de tăiere. Există discuri speciale diamantate care se folosesc pentru a manevra și tăia aceste materiale foarte dure, așa că trebuie să ții cont de asta dacă plănuiești să îți folosești flexul în acest scop. Mai mult, trebuie să ții minte că unele materiale se taie pe uscat, iar altele pe umed, așa că asigură-te că respecți toate recomandările necesare.

3. Pentru lustruirea obiectelor

O altă utilizare a polizorului unghiular este lustruirea obiectelor care sunt făcute din metal. La fel ca și la tăiere, trebuie să ai grijă să folosești un disc special pentru lustruit. Atenție! Nu încerca să folosești un disc care este făcut special pentru un scop la alte operațiuni, poate fi chiar periculos! Ține minte că pentru rezultate foarte bune de lustruire este mai potrivit un flex care are și variator de turație, din moment ce trebuie să lucrezi la turații mici. 

4. Șlefuirea obiectelor

La fel ca și la tăiere, poți folosi flexul pentru șlefuirea obiectelor de metal. Fie că sunt vechi și ți-ai dori să le mai păstrezi sau sunt noi și au suferit accidente, obiectele de metal își pot recăpăta strălucirea de altădată. Pentru acest scop, nu uita să cumperi o piatră abrazivă specială. 

5. Curățarea obiectelor din metal

O altă utilitate a polizorului unghiular este curățarea obiectelor sau plăcilor de metal. Cu ajutorul unei perii de sârmă sau a unui disc lamelar făcut special pentru acest lucru, poți îndepărta rugina, vopseaua sau alte feluri de murdărie (chiar și ciment!) de pe țevi, plăci sau alte suprafețe metalice. Cu puțină șlefuire și o vopsire, suprafețele sunt ca noi!

Așadar, se pare că polizorul unghiular este mult mai util decât ai putea crede la prima vedere. De la tăiere, șlefuire și până la curățare și lustruire, sunt foarte multe operațiuni tehnice unde economisești timp și bani dacă ai propriul tău flex. Nu uita să respecți întotdeauna măsurile de siguranță și să folosești accesoriile polizorului în scopul în care au fost făcute!

Sursa foto: pixabay.com



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg