5 motive să foloseşti doar becuri cu LED

1 52451 original jpg jpeg

Becurile cu LED consumă cu 85% mai puţină energie decât becurile incandescente şi au o durată de viaţă de până la 20 de ani, de 20 de ori mai lungă decât a becurilor tradiţionale. Mai multe atuuri ale lor găseşti în cele ce urmează!

Un sondaj realizat de YouGov pentru compania Ikea,în luna iulie a acestui an,la care au participat 6.000 de persoane din China,Rusia,Germania,Marea Britanie,SUA şi Suedia,a arătat că mulţi dintre acestea nu cunosc beneficiile tehnologiei LED. 60% din cei intervievaţi au spus că iau în considerare înlocuirea becurilor tradiţionale. Iată câteva dintre motivele lor:

1. Becurile LED duc la reducerea cu până la 25% a consumului de energie

2. Reduc emisiile de CO2. Dacă un milion de oameni ar schimba un bec tradiţional cu unul LED,reducerea emisiilor de dioxid de carbon ar echivala cu retragerea a 6.700 de maşini de pe şosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.

3. Se aprind imediat şi oferă o lumină caldă.

4. Tehnologia LED poate fi integrată în cele mai neobişnuite forme de design.

5. Sunt cele mai sigure,deoarece nu se supraîncălzesc şi nu conţin mercur.

„LED-ul revoluţionează iluminatul,utilizând mult mai puţină energie faţă de un bec tradiţional. Chiar şi un bec LED mic poate avea un impact foarte mare,de vreme ce preţul energiei electrice creşte în permanenţă,iar consumul se măreşte la nivel mondial”,spune Steve Howard,Chief Sustainability Officer,Ikea Group,o companie care va înlocui toată gama de produse de iluminat incandescente cu halogen cu becuri LED,până în 2016. De asemenea,cele peste un milion de surse de iluminat din magazinele Ikea din lume vor fi înlocuite cu LED-uri sau cu alt tip de becuri ce consumă mai puţină energie.