5 motive să mănânci grepfrut

1 79525 original jpg jpeg

Preferat de oamenii din întrega lume pentru proprietăţile pe care le deţine, grepfrutul este bogat în minerale şi vitamine, fibre, betacaroten şi flavonoide. Toate aceste substanţe nutritive prezente în fruct sunt esenţiale pentru prevenirea mai multor afecţiuni şi scăderea în greutate.

Iată care sunt beneficiile grepfrutului asupra sănătăţii:

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Multe femei consideră grepfrutul un supliment de pierdrde în greutate. Mâncat sau consumat zilnic sub formă de suc, grepfrutul ţine sub control insulina prin transformarea zahărului în grăsimi care ne dă energie. În plus, s-a dovedit că grepfrutul accelerează semnificativ metabolismul. Bea dimineaţa un pahar de suc de grepfrut, preparat chiar de tine.

Previne cancerul

Acest fruct delicios contribuie, de asemenea, la prevenirea cancerului prin intermediul naringeninelor. Naringeninul este considerat un antioxidant bun pentru sistemul digestiv. Ca un laxativ, grapefruitul poate fi de ajutor. În plus, fructul conţine pectină şi este un compus care protejează mucoasele colonului, eliminând toxinele şi prevenind cancerul de colon. Totodată, grepfrutul este sursă de flavonoizi care contribuie la combaterea infecţiilor şi la prevenirea cancerului. Mănâncă zilnic grepfrut sau bea suc.

Combate indigestia

Grefrutul este sursă importantă de fibre. Ştim că fibrele îmbunătăţesc digestia, prevenind astfel indigestia şi constipaţia. Începe să bei în fiecare dimineaţă un pahar de suc de grepfrut pentru a rezolva toate problemele sistemului digestiv.

Menţine pielea radiantă

Organismul are nevoie de vitamina A, în special pielea. Se pare că grepfrutul este sursă importantă de vitamina A, motiv pentru care ar trebui să începi să mânânci mai des acest fruct roz, cu gust dulceag spre amărui.

Combate oboseala

Grepfrutul vindecă corpul şi furnizează energie atunci când te simţi obosită. Sucul de grepfrut şi sucul de lămâie formează o băutură nutritivă şi delicioasă, care ne face să fim mult mai energici. În plus, acest suc este o alternativă sănătoasă la toate băuturile energizante. Combinaţia celor două fructe dublează şansele de a pierde în greutate şi reduce riscul de apariţiei a diabetului zaharat.

Grepfrutul întăreşte sistemul imunitar, plus că menţine organismul hidratat.

Credit foto: www.wallhaven.cc