5 stiluri de a împodobi bradul

Crăciunul anului 2022 se va concentra pe micile momente care fac Crăciunul cu adevărat magic. Prin împodobirea bradului într-un anumit stil, ai ocazia să faci din casa ta un loc vesel, primitor şi care te reprezintă.

image

Știm că perioada festivă este plină de momente speciale în familie. În ciuda presiunilor legate de costul vieții, suntem hotărâți să sărbătorim Crăciunul.

La fel ca în fiecare an, există tendinţe de decorare a bradului şi pentru anul 2022. Pentru ca şi anul acesta să ai un brad cu totul special, cu care să-i surprinzi şi să-i bucuri pe cei care-ţi vor călca pragul, vezi care dintre cele mai populare stiluri şi culori festive de decor se potriveşte cel mai bine în casa ta!

Stilul nostalgic, mereu la modă

Pe măsură ce ne apropiem de un Crăciun cu mai multă normalitate faţă de cele trecute, vom vedea o revenire la tradițional, la decorarea în roșu și auriu care par să fie unele dintre cele mai populare culori ale Crăciunului 2022. Acestea reprezintă aspectul atemporal care evocă mereu Crăciunul. Ca o culoare complementară, roșul apare, cu siguranță, alături de verde, iar auriul dă un plus de eleganță şi aminteşte de Crăciunurile trecute. Tradițiile trec testul timpului, așa că dacă vrei să economiseşti bani, investeşte în împodobirea bradului în roșu și auriu. Este o temă care revine an de an. Această tendință încorporează revenirea ornamentelor clasice, din lemn, sticlă sau hârtie care oferă căldură și nostalgie.

Te-ar mai putea interesa: Semnificaţie şi legende despre bradul de Crăciun

Brad de poveste, în stil nordic

Visezi la un brad de Crăciun care să sublinieze frumuseţea şi măreţia iernii? Alege decoraţiuni albe şi argintii în stil scandinav. Alături de texturile mate, combinate armonios cu cele lucioase conferă stil şi un aer de puritate sărbătorilor, într-o manieră nordică, elegantă. Accentele de brun lemnos, teracotă și auriu adaugă un plus de căldură. Texturile naturale populare precum piatra, inul, lemnul și pluta vor adăuga profunzime. Un alt detaliu al stilului nordic, acei pitici, gnomi numiţi Gonks, care provin din mitologia scandinavă revine în acest sezon festiv. Aceştia pot fi aşezaţi sub brad sau în jurul lui.

image

Stilul glamuros, ideal pentru romantici

O tendință a acestui sezon festiv presupune o întoarcere în anii `20 şi introducerea unor note vintage în ornarea bradului de Crăciun. Detaliile dramatice aurii, accentele de argint, mărgelele, penele – toate dau un plus de romantism. Acestea se pot asocia cu lumini calde. Cei veşnic îndrăgostiţi nu vor rezista ornamentelor în culori pastelate şi betelei strălucitoare care pun în evidenţă tendinţele pariziene. Lila-ul combinat cu clasicele auriu şi argintiu, precum şi decoraţiunile inedite (trandafiri, lebede, fluturi) conferă romantism locuinţei şi te invită la visare.

Vezi şi: Cum scapi de insectele şi gândacii din bradul de Crăciun

Un brad plin de culoare, ca la Rio

Una dintre tendințele Crăciunului 2022 este reprezentat de culorile vibrante și decorul atipic care aminteşte de festivalurile estivale. Reutilizarea decorului de pe parcursul anului ajută şi la gestionarea costurilor. Se adaugă dorinţa unora de a crea tradiții noi, de a sărbători pe deplin după o perioadă de temeri. Îndrăneşte şi adu laolaltă decoraţiuni în nuanţe tari de albastru, galben, portocaliu, roşu, verde, asemănătoare cu cele care predomină la carnavalul de la Rio. În privinţa aşezării lor, ai grijă ca, în vârful bradului, să aşezi globurile de dimensiuni mai mici, iar în partea de jos, pe cele mai mari pentru a avea un aspect echilibrat. De asemenea, evită să supraîncarci bradul.

image

Decorul rustic place oricui

Toți cunoaștem beneficiile plimbărilor în aer liber, așa că natura poate influența și decorațiunile din bradul de Crăciun din acest an. Tema combină verdele crud cu tonurile calde de caramel create din materiale naturale pentru a oferi un aspect rustic. Pentru a reuși un decor în această tendință, foloseşte bulețe și ornamente inspirate din natură. Mizează pe flori de Crăciuniţă sau Poinsettia, o plantă ideală pentru decorul festiv, care te ajută să simţi că evadezi. Plante luxuriante, alături de un brad de Crăciun generos oferă acea influenţă din natură pentru a crea stilul rustic. O modalitate mai simplă, fără efort de a crea această tendință în propria casă este să împodobeşti o coroană din crengi de brad.

image

Ce nu se demodează niciodată

Sigur păstrezi cu mare drag globuri pentru brad şi alte decoraţiuni din vremea bunicilor. Acestea au valoare sentimentală şi nu se demodează vreodată. Dacă nu mai sunt într-o stare bună, poţi încerca să le înnoieşti. Le poţi combina cu unele noi, eventual la fel de colorate. Ideal ar fi să combini culori diferite şi decoraţiuni mai noi şi mai vechi pentru a te bucura de diversitate în fiecare an.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg