5 tendinţe de design interior

1 77240 original jpg png

Chiar dacă nu vrei încă să crezi, vara tocmai a trecut iar toamna îşi intră tăcută în drepturi. Astfel că, ne îndreptăm deja atenţia asupra designului interior şi a nuanţelor cu origine tomnatică.

Experţii SiPro în arhitectură şi design ne divulgă câteva tendinţe pentru sezonul următor, pe care ei le iubesc şi le adoptă în amenajările făcute în această perioadă. Pe măsură ce vremea se schimbă, poate fi chiar interesant şi distractiv să faci câteva schimbări în amenajarea locuinţei.

Iată care sunt propunerile experţilor:  

Colţuri de Relaxare

Te simţi copleşit de dispozitivele digitale? Atunci această tendinţă o să te încânte. Cei pasionaţi de design şi amenajări interioare, creează în casele lor zone confortabile şi intime, care îmbină relaxare şi care serveşte ca sanctuare fără tehnologie. Dacă nu vrei să transformi dormitorul în acest spaţiu liniştit pe care îl doreşti, poţi alege orice colţ de casă sau chiar balconul şi să le transformi în adevărate oaze de linişte. 

Izolează spaţiul cu perdele lungi de voal sau dantelă şi decorează-l cu mobilă confortabilă, cu o canapea, un fotoliu confortabil sau un taburete tapiţat.  Agaţă pe tavan un hamac fotoliu şi aşează într-un colţ o măsuţă mică, pe care să depozitezi cărţile favorite.

Mobilierul pentru baie şi bucătărie negru mat

 Poate părea o tendinţă pentru curajoşi, dar mobila neagră câştigă tot mai mult teren!  

„Aspectul unei bucătarii în tendinţe se poate schimba pe măsură ce stilurile evoluează, dar atracţia unei bucătării cu mobilier negru şi un blat alb imaculat ce contrastează puternic, nu va muri niciodată. Jocul dintre tradiţional şi modern continuă şi în baie, acolo unde mobila neagră aduce un aer misterios şi extrem de interesant”, explică Vlad Grătianu, director SiPro Bucătarii.

Dacă simţi că această tendinţă este pentru tine, mobila de bucătărie din gama Verona ar putea fi exact ceea ce cauţi. Cu elemente grafice în relief, insulele de bucătărie din această gamă îmbină clasicul cu modernul pentru o bucătărie cu caracter.

Texturi de catifea

Ce ar putea fi mai liniştitor decât catifeaua? Catifeaua este un material luxos şi prietenos, moale la atingere, perfectă pentru toamnă şi iarnă. Combinată cu texturi naturale brute, lemn sau coşuri ţesute, dar şi cu obiecte de decor din ceramică, aceasta adaugă camerei un interes vizual şi o atmosferă tactilă.

Accente de roz prăfuit

Poate gândul la o mobilă roz nu te încântă foarte tare, dar cum ţi-ai imagina un dormitor cochet, cu accente catifelate de roz prăfuit? Nu te limita la câteva perne decorative din catifea cu această culoare mileniala, ci gândeşte-te la un dressing complet, care să fie o pată de culoare.   

 Textile din tricot şi pături handmade

,,Totul trebuie să fie cât mai confortabil şi mai simplu, iar textilele ocupă locurile principale. Se pare că moda plăpumilor noi şi pufoase a trecut, revenind cu avânt păturile din tricot, care dau un aspect rustic casei. Păturile home made sunt foarte plăcute vizual şi foarte călduroase! Nu doar acestea revin, cât şi covoarele rustice ţesute că în vremurile vechi”, precizează Mariana Petru, arhitect.

Amenajează-ţi casa folosind textile tricotate, croşetate sau din materiale naturale şi organizează un colţ cu coşuri împletite şi covoare cu accente tradiţionale pentru o toamnă care să te lase să visezi.