6 plante care purifică aerul

1 66527 original jpg jpeg

Un studiu publicat în revista „Annals of Neurology” arată că aerul poluat poate grăbi îmbătrânirea creierului uman. Odată cu procesul de îmbătrânire poluare poate provoca tulburări cognitive, boli neurologice grave sau chiar demenţă. Noi iti vom arata cateva plante care purifică aerul.

Pentru a diminua nivelul de poluare al aerului din mediul înconjurător este nevoie de eforturi colosale,la nivelul întregii lumi şi care implică schimbări şi resurse financiare majore. Nu se ştie când îşi va găsi rezolvarea această problemă,iar până atunci oamenii se confruntă mai departe cu poluarea. CasoTeca îţi prezintă câteva plante cu proprietăţi de purificare a aerului,verzi sau care înfloresc. Acestea pot asigura o calitate mai bună a aerului din locuinţa sau biroul nostru.

Iată şase dintre cele mai eficiente plante în lupta cu aerul poluat!

Plante care purifica aerul-Chlorophytum

Numită şi Voalul Miresei sau Planta Păianjen,această plantă uşor de întreţinut are capacitatea să absoarbă din aer formaldehidele şi monoxidul de carbon. Mai ales dacă există riscul ca în încăpere să ajungă fum de ţigară,această plantă este o alegere foarte bună.

Azaleea purifica aerul

Iubitoare de spaţii semiumbroase şi răcoroase,azaleea este perfectă pentru a împrospăta aerul,dar şi pentru a te face să îţi placă mai mult la birou. Ea ajută la reducerea cantităţii de amoniac,conţinut de detergenţi,formaldehida şi xylena.

Dracena draco,cu margini roşii purifica aerul

Acest „palmier de ghiveci” nu are nevoie de o atenţie deosebită şi este foarte rezistent. Are proprietatea de a absorbi substanţe precum xilenul,formaldehidele şi tricloretilena.

Găseşti mai multe detalii despre plantele care purifică aerulAICI!