7 alimente pe care să NU le bagi în congelator

1 74821 original jpg jpeg

Dacă unele alimente le poţi băga la congelator din dorinţa de a le păstra mai mult timp, altele este mai bine să nu treacă prin acest proces, ci trebuie consumate proaspete. Iată care sunt!

Pâinea

Ai cumpărat prea multă pâine şi nu vrei să se învechească. De aceea te-ai gândit să o bagi la congelator. Ei bine,procedând astfel pâinea se va usca,deoarece congelatorul va absorbi toată apa din ea. Este mai bine să o pui într-o pungă de hârtie şi să o laşi la temperatura camerei.

Ceapa

Ceapa are în compoziţia sa multă apă,iar în momentul în care o vei scoate de la congelator se va înmuia. Ceapa trebuie depozitată în lădiţe,într-un loc răcoros,unde circulă aerul.

Citeşte şi:

Cum păstrezi alimentele în frigider

Aşa ai grijă vara de frigiderul tău

Roşiile

Pot fi băgate în congelator,însă cel mai probabil nu vor mai avea niciun gust când le vei scoate. Roşiile se păstrează bine la frigider,însă dacă vrei să te bucuri de aroma lor peste iarnă este mai bine să le transformi în conserve sau suc de roşii.

Cafeaua

Minunata licoare,care te trezeşte în fiecare dimineaţă,îşi schimbă gustul când este băgată la congelator. Acest lucru se datorează condensului. Aşadar,depozitează cafea în cutii închise ermetic,iar savoarea nu se va pierde.

Mierea

Nu trebuie ţinută la temperaturi scăzute,deoarece se cristalizează. În schimb,mierea naturală poate sta mult timp în borcane bine înfiletate,atâta timp cât este ferită de razele soarelui.

Fructele

Piersicile,nectarinele,pepenele se numără printre fructele ce nu ar trebui păstrate la congelator,pentru că îşi vor pierde gustul. Ele pot fi ţinute în schimb la frigider.

Usturoiul

Dacă bagi usturoiul la congelator este posibil ca alimentele din jur să-i absoarbă aroma şi să aibă în momentul decongelării gust de usturoi. În plus,după dezgheţare,usturoiul nu va mai avea aceleaşi proprietăţi.