7 motive pentru care casa ta devine atracţie pentru insecte. Scapă de aceste lucruri care le captează atenţia!

2 emiko peterson yoon dvmq5hoglco unsplash jpg jpeg

Indiferent de anotimp, dar în special în sezonul cald, multe insecte aleg să să-şi facă loc în casa ta, în căutare de hrană şi adăpost. Din păcate, aceşti vizitatori neplăcuţi mănâncă lemn, ţesături şi plante sau pot provoca intoxicaţii alimentare şi infecţii. De aceea, e important să ştii care sunt lucrurile din casa care le atrage.

Dăunătorii şi oamenii sunt atraşi de aproximativ aceleaşi lucruri: hrană bună, o sursă convenabilă de apă şi un loc confortabil pentru a creşte o familie. De aceea, multe insecte găsesc aceste lucruri în casele noastre. Reparaţiile întârziate şi întreţinerea deficitară devin rapid o invitaţie deschisă pentru intrarea acestora. Odată ce au pătruns în locuinţă, este de ajuns să aibă puţină mâncare şi apă pentru a fi convinşi să rămână. Vei evita cheltuielile cu dezinsecţia şi problemele legate de tratarea daunelor insectelor numai dacă previi invazia lor prin îndepărtarea obiectelor care le atrag şi prin eliminarea condiţiilor favorabile acestora.

1. Cutiile de carton

Gândacii, termitele şi alte insecte asemănătoare lor se hrănesc cu cutii de carton şi cu soluţiile folosite pentru prinderea lor. Acest material poros este, de asemenea, perfect pentru ca ei să-şi facă un culcuş bun, deoarece îl pot îmbiba rapid cu secreţiile lor şi pot atrage alte insecte, deoarece le place să trăiască în grupuri. Deci, este mai bine să scăpaţi de cutiile vechi de carton şi, dacă este posibil, să recurgi la unele din plastic.

2. Umiditatea crescută

Insectele şi dăunătorii în general preferă spaţiile umede şi calde, deoarece sunt condiţii perfecte pentru a se înmulţi. S-ar putea să le găseşti în baie sau în bucătărie, din preajma chiuvetei. Pentru a ţine umiditatea sub control, ai grijă ca sistemul de scurgere să funcţioneze bine. De asemenea, poţi cumpăra un dezumidificator pentru a păstra un nivel optim de umiditate în interiorul casei.

3. Vasele murdare

Resturile de alimente invită practic insectele să intre în casă, iar vasele murdare le asigură un veritabil festin. Păstrează bucătăria departe de insecte prin spălarea vaselor după fiecare masă. Şterge şi dezinfectează frecvent blaturile şi mesele, plitele şi chiuvetele.

4. Becurile care emit lumină albă

Insectele sunt atrase şi de lumina albă sau albăstruie. Pe de altă parte, lumina de culoare galbenă, roz, portocalie nu le captează atenţia la fel de mult. Majoritatea becurilor cu LED-uri sunt o alegere bună, deoarece lumina albă pe care o produc nu este de fapt albă, ci un amestec de diverse culori deschise. Cu toate acestea, există unele excepţii, iar unele lumini LED atrag insecte. Deci, este mai bine să le înlocuieşti cu becuri care emit culori calde.

5. Mâncarea şi băutura

Dacă ai fructe sau legume stricate sau prea coapte, aruncă-le sau pune-le într-un vas închis, deoarece insectele zburătoare vor fi atrase de ele ca de nişte magneţi. Fii atent şi la lichidele dulci sau fermentate, cum sunt siropul sau oţetul, pentru că vor fi captate şi de acestea. Şterge rapid picăturile lăsate de acestea băuturi şi resturile de mâncare. În plus, evită să laşi deschide cutii sau sticle sau, dacă le arunci, spală-le puţin înainte.

6. Ferestrele şi uşile cu rame albe

Culoarea albă captează insectele. Poate fi vorba despre exteriorul casei vopsit în alb sau ramele albe ale uşilor şi ferestrelor. Alege albastru, verde culori care nu atrag de obicei insectele. În schim, dacă ţânţarii sunt o problemă pentru tine, ar fi mai bine să păstrezi culoarea albă, deoarece aceştia sunt atraşi de culorile mai închise.

7. Plantele neîngrijite

Şi plantele de apartament pot fi magneţi pentru insecte datorită faptului că ar putea să nu fie îngrijite în mod corespunzător. Dacă le udzi prea mult sau dacă există apă care stagnează în farfuriile ghivecelor, se creează umiditate şi mediul propice dezvoltării insectelor. Mai mult, este important să aeriseşti bine încăperile. Acest lucru va preveni crearea umidităţii în zona plantelor, va ajuta solul să se usuce şi va reduce creşterea fungică. Prin urmare, plantele tale vor fi mai puţin atrăgătoare pentru diverse insecte.