7 plante perfecte pentru cei care iubesc simetria

1 68925 original jpg jpeg

Natura este o ”ordine desăvârşită”, iar artiştii care işi doresc să reproducă această ordine, petrec ore întregi studiind formele perfecte ale acesteia.

Galileo Galilei a relatat în lucarea sa ”Il Saggiatore” că ”Universul este scris în limbaj matematic şi caracteristicile lui sunt triunghiurile,cercurile şi alte forme geometrice”. 

Alan Turing,un alt geniu al matematicii a scris în 1952 o carte în care explică pe îndelete cum se pot forma asemenea modele simetrice în natură.

Cei care apreciază o casă aranjată la linie şi iubesc o cameră perfect simetrică din punct de vedere al culorilor,cantităţii mobilei sau al tablourilor de pe pereţi se vor regăsi,cu siguranţă,în acest articol. Ba mai mult vor descoperi plantele care îi reprezintă cu adevărat şi care le vor atinge satisfacţia maximă de simetrie.

Cu siguranţă toată lumea cunoaşte pe acel cineva care aranjează covoraşul de la baie perfect pe canturile gresiei şi are biroul aranjat pe culori. Un cadou potrivit pentru acest  ”cineva”,ar fi una dintre plantele înzestrate cu o simetrie naturală ideală. Dar să nu uităm că aceste plante pot fi pe cale de dispariţie sau pot fi cumpărate doar pe internet,deoarece ţara natală este la mii de kilometri depărtare.

CasoTeca a pregătit 10 plante cu o simetrie extraordinară:

1. Aloe Polyphylla         

Este o plantă rară,patria mamă fiind Africa de Sud. Planta poate creşte până la un metru înălţime,iar suprapunerea de frunze în formă de spirală,se poate dezvolta fie în sensul acelor de ceasornic,fie invers. Din păcate este o specie pe cale de dispariţie,dar este un must-have pentru cei care colecţionează plante unice.