7 ponturi pentru o locuinţă mai spaţioasă

1 58019 original jpg jpeg

Când ai camere mici, trebuie să iei în considerare toate decoraţiunile, astfel încât amenajarea să nu-ţi aglomereze suprafaţa de locuit. Câteva mici trucuri îţi pot transforma casa într-un cămin confortabil şi mult mai încăpător!

Nuanţele pastel dau amploare camerelor mici

Culoarea pereţilor ar trebui să fie primul lucru pe care să-l ai în vedere atunci când îţi amenajezi spaţiul locuibil. Nuanţele deschise – alb,crem,roz şi albastru – sunt cele care creează iluzia de lărgime,deoarece reflectă lumina.

Astfel,o cameră mică şi înghesuită se poate transforma peste noapte într-un loc deschis şi aerisit. Nu este nevoie să văruieşti întreaga cameră într-o singură nuanţă. Dacă vrei să aduci o pată de culoare şi să dai un strop de personalitate căminului tău,rezervă un perete pe care să-l decorezi aşa cum vrei tu. Vişiniul,movul şi roşul sunt nuanţele cu care te poţi juca,fără să „încarci“ vizual o cameră. Evită pe cât posibil maroul sau culorile asociate lui,care nu vor face decât să absoarbă lumina,lăsând impresia că totul este înghesuit şi întunecat.

Foloseşte mobilier  simplu şi practic

Simţi că te sufoci în cameră chiar şi atunci când este goală? Închipuie-ţi cum va fi atunci când o vei ticsi cu piese de mobilier şi decoraţiuni. Există soluţii şi în această situaţie! Apelează la mobilierul multifuncţional,cum ar fi un scrin care poate fi utilizat şi ca măsuţă de cafea sau un pat dotat cu o ladă în care să poţi depozita diferite lucruri.

Masă extensibilă,kika

simeon stalpnicul png

De asemenea,este bine să eviţi mobilierul greu,format din piese masive,care poate bloca accesul în încăpere şi te va face să te simţi inconfortabil. Un alt secret pentru a da impresia de luminozitate este să alegi doar mobilă cu picioarele expuse,care oferă senzaţia unei camere mai deschise.

Coş Branas,Ikea,54,99 lei

simeon stalpnicul png

Iluminarea,un factor important

O altfel de carte de vizită a încăperii,lumina va transmite oaspeţilor un indiciu despre ce fel de persoană eşti. Încearcă să profiţi cât mai mult de lumina naturală şi nu bloca  ferestrele cu perdele sau cu draperii groase,în culori închise. Nici iluminarea artificială nu trebuie neglijată. Seara,poţi folosi spoturi care să reflecte razele solare către locurile cele mai utilizate din cameră:uşă,pat,dulap. Un alt aspect care n-ar trebui să scape atenţiei tale este podeaua. Gresia şi parchetul trebuie să fie şi ele în nuanţe cât mai calde,eventual neacoperite de covoare sau carpete groase.

Balansoar,Ikea

simeon stalpnicul png

EXTRASFATURI pentru mai mult loc

-O cameră organizată va părea mereu mai spaţioasă,deci nu păstra la vedere obiecte inutile! Depozitează-le în cutii,care pot fi oricând ascunse sub un pat.-Scaunele pliante „salvează“ estetic o sufragerie. Ocupă puţin spaţiu şi pot fi folosite doar atunci când este absolută nevoie,fără să te împiedici de ele toată ziua.-Ai multe suvenire din vacanţă şi ţi-ai dori să fie la vedere pentru a rememora clipele plăcute alături de cei dragi? Nu încărca pereţii cu multe rafturi! Mai bine optează pentru poliţe verticale,o soluţie perfectă pentru apartamentele mici.-Evită aglomerarea pereţilor cu tablouri! Ai putea opta pentru rame mici,maro-deschis sau crem,limitându-te la maximum două tablouri mari pentru întreaga încăpere sau trei-patru mai mici,dar plasate de preferinţă sub forma unui grup.Recente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg