7 trucuri pentru a-ţi aminti anumite lucruri

1 69026 original jpg jpeg

Pentru a-ţi aminti anumite lucruri nu trebuie să iei o mulţime de medicamente sau suplimente, ci doar să ţii de cont de câteva trucuri.

Deşi pierderea ocazională a memorieieste inevitabilă,există modalităţi prin care îţi poţi aminti lucrurile care contează pentru tine. Încearcă să ţii cont de aceste 7 trucuri uşoare pentru a-ţi îmbunătăţi memoria.

1. Concentrează-te

Pentru a-ţi aminti anumite lucruri încearcă să le acorzi atenţia pe care o merită. Deci,dacă vrei să faci o prezentare,concentrează-te strict pe asta şi lasă orice alte griji pe mai târziu.  Referatul pe care ţi l-a cerut şeful va beneficia de toată atenţia ta,dar mai târziu,după ce termini prezentarea la care lucrezi acum.

2. Repetă

Dacă vrei să fixezi nişte informaţii mai bine în mintea ta,repetă-le. Acest truc te va ajuta cu siguranţă să îţi aminteşti lucrurile importante pentru tine. Asta funcţionează atunci când vrei să-ţi aminteşti locaţii,nume,obiecte neînsufleţite,note pentru prelegere şi orice altceva vrei să rămână fixat în minte.

3. Foloseşte-ţi simţurile

Acesta este unul dintre cele mai importante trucuri pentru a-ţi amintianumite lucruri. Când uiţi ceva,foloseşte-te de toate simţurile pentru a încerca să-l readuci în minte. De exemplu,dacă ai uitat în ce împrejurări ţi-ai cunoscut soţul,încearcă să te gândeşti la lucrurile pe care le-ai atins atunci,ce ai gustat,ce ai simţit,mirosit,văzut etc. Este foarte probabil ca unul dintre aceste indicii senzoriale să te ajute să îţi aminteşti ceea ce-ţi doreşti.

4. Fă conexiuni

Foloseşte asocieri întâmplătoare care au sens pentru tine,atunci când vrei să îţi aminteştianumite lucruri. Acest truc dă rezultate sigure. Dacă trebuie să cumperi nuci,ouă şi rodii,ţii minte N.O.R.

5. Crează o rutină

Când trebuie să îţi aminteşti ceva ce ai de făcut în mod repetat,cum ar fi blocarea uşii sau administrarea unor medicamente,fă din asta o rutină. Creează un program care să includă sarcina de care trebuie să îţi aminteşti şi ocupă-te de ea exact la aceeaşi oră,urmând aceeaşi paşi de fiecare dată.

6. Ia o pauză

Uneori trebuie să îţi odihneşti puţin creierul,înainte de a încerca să-ţi aminteşti anumite lucruri. Chiar dacă eşti la un pas să îţi aminteşti ce îţi doreai,în condiţiile în care este obosit,creierul tău va pune sub semnul îndoielii orice informaţie.

7. Nu uita de notiţe

Când ai prea multe lucruri de ţinut minte,trebuie doar să le notezi pe cev:pe post-it-uri,în agendă,pe telefon sau pe o carte de vizită! Cel mai simplu mod de a-ţi aminti anumite lucruri este de a face notiţe concrete.