8 moduri simple de a-ţi proteja ochelarii

1 69834 original jpg jpeg

Dacă te-ai săturat să tot dai bani pe ochelari (fie ei de vedere sau de soare) - pe motiv că iar i-ai stricat, află cum îi poţi proteja şi, implicit, cum le poţi prelungi durata de folosire.

Orice om care poartă ochelari ştie că ziua în care aceştia se distrug va sosi negreşit. Fie că te aşezi pe ei sau că îţi cad de pe cap,ori că i-ai aşezat lângă o sursă de căldură,este frustrant să arunci cu banii pe fereastră,pe o pereche nouă. Iată cum poţi avea grijă de ochelarii tăi.

1. Foloseşte tocul

Poate ţi se pare intuitiv,dar mulţi oameni nu folosesc,de fapt,tocul în care au venit ochelarii. Asigură-te că pui ochelarii în el ori de câte ori îi dai jos de la ochi,fie că îi pui în poşetă,în maşină sau pe noptieră.

2. Nu îi folosi ca accesoriu de păr

Unul dintre motivele principale ale distrugerii ochelarilor se datorează faptului că aceştia cad de pe capetele oamenilor. Atunci când sunt puşi pe cap,pe post de bentiţă,se pot rostogoli cu uşurinţă şi sparge. În cazul în care nu puşi la ochi,fă-ţi un obicei din a-i proteja aşezându-i în tocul de care spuneam la punctul 1.

3. Dă-i jos cu atenţie

Cei mai mulţi oameni îşi dau jos ochelarii apucându-i de o toartă. Acesta este un mod greşit de a-i da jos de la ochi,deoarece manevra va slăbi şuruburile şi,implicit,va duce la ruperea ramei. În schimb,ridică-i apucându-i de partea centrală,ridicându-i de pe nas,sau prinde-i de ambele torţi pentru a distribui în mod egal greutatea.

4. Ai grijă când faci sport

Să faci sport sau orice fel de activitate fizică moderată cu ochelarii la ochi te va face,aproape garantat,să plăteşti pentru o nouă pereche în curând. Dacă într-adevăr ai nevoie de ochelari,uită-te după unii sport,fabricaţi dintr-un material rezistent la impact.

5. Evită temperaturile extreme

Dacă laşi ochelarii în maşină într-o zi rece de iarnă sau îi pui în geanta de plajă,sub soarele fierbinte,lentilele se pot deteriora,iar ramele se pot deforma.

6. Uită-te după rame din metal cu memorie

Mulţi medici recomandă ramele din titan-nichel,care sunt extrem de uşoare,se pot îndoi şi îşi revin la forma iniţială,fără riscul de a se rupe.

7. Ţine o şurubelniţă la îndemână

Păstrarea unui kit de mici reparaţii în poşetă sau în maşină poate mări durata de viaţă a ochelarilor. Dacă strângi în mod regulat şuruburile de pe ramă,acestea vor avea o viaţă mai lungă.

8. Fii atentă

Cel mai des ochelarii se rup din neatenţie,pentru că te-ai aşezat pe ei în maşină sau pe canapea. Tot ce trebuie să faci este să fii mai atentă.Recente

Prajitura cu zmeura Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg