Accesoriile indispensabile dintr-o baie

2 baie jpg jpeg

Mobilarea şi amenajarea băii reprezintă un proces ce necesită la fel de multă atenţie ca oricare altă încăpere din locuinţă. Este locul în care te pregăteşti pentru serviciu, dar şi spaţiul unde te relaxezi la final de zi cu un duş cald şi revigorant, prin urmare trebuie să fie mereu organizat şi primitor.

Cu toate că băile pot fi personalizate şi proiectate în funcţie de preferinţele fiecăruia, există anumite accesorii baie care trebuie să se regăsească în designul camerei, acestea fiind esenţiale în crearea unei atmosfere plăcute.

Covorul de baie

Baia tinde mereu să fie un spaţiu rece şi monoton, tocmai de aceea un covor va face diferenţa între un design obişnuit şi unul armonios. Poţi opta pentru un model realizat din material textil, în culori vii, sau poţi merge pe varianta unuia din lemn/ bambus. Un astfel de covor va aduce un plus de autenticitate şi eleganţă încăperii, iar tu nu-ţi vei mai face griji că se udă şi trebuie înlocuit şi spălat frecvent.

Suport pentru prosoape

Aceste suporturi pentru prosoape sunt foarte practice şi vor completa perfect decorul băii. Mai mult, un astfel de accesoriu va oferi un plus de confort locuinţei, iar tu te vei bucura de prosoape uscate şi frumos aranjate. De asemenea, dacă ai deja prea mult metal în compoziţia încăperii, alege o piesă din lemn care să transforme spaţiul.

Oglinda

O baie nu este completă fără o oglindă. Alege întotdeauna un model care să se potrivească cu stilul pe care doreşti să-l adopţi, fie minimalist, clasic sau rustic, şi ai grijă să aibă dimensiunea potrivită încât să creezi un echilibru perfect. Cea mai facilă şi mai sigură metodă de a obţine acest rezultat este să cumperi o oglindă la fel de lată ca mobilierul pentru chiuvetă, astfel încât cele două să se alinieze întocmai.

Seturile pentru săpun şi periuţe de dinţi

Acestea fac parte din seria accesoriilor ce sunt esenţiale într-o baie şi au capacitatea de a da o notă de eleganţă şi rafinament în funcţie de modelul pe care îl alegi. Sunt disponibile într-o gamă largă de materiale, de la ceramică, piatră până la lemn, dar vei putea alege şi din forme şi culori diverse. Totodată, poţi să cumperi acele seturi care se montează pe perete sau cele clasice şi să le aşezi pe blatul chiuvetei sau direct pe lavoar.

Cutia cu şerveţele

Şerveţelele sunt indispensabile în baie şi tocmai de aceea este important cum alegem să le păstrăm. Aşadar, o cutie din lemn frumos pictată sau sculptată nu va fi doar un suport perfect pentru bucăţile de hârtie, ci va oferi un strop de frumuseţe încăperii.

Plantele verzi

Cu toţii iubim natura, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea dintre noi avem plante în casă. Dar te-ai gândit vreodată ce bine ar arăta o plantă verde curgătoare, atent aşezată pe unul dintre rafturile din baie? Pe lângă partea estetică, astfel de plante sunt foarte bune pentru că absorb umiditatea şi îţi vor transmite un sentiment de linişte.

Nu uita să completezi lista accesoriilor cu un mic coş de gunoi. Acesta îţi va fi de folos atunci când vrei să arunci beţişoarele cosmetice sau dischetele demachiante.

Sursă foto: Shutterstock