Adevărat sau fals despre alimentaţia animalelor

1 58323 original jpg jpeg

Nu-i rezişti când te imploră din priviri să-i dai câte ceva din bunătăţile de pe masă? Ei bine, ai grijă! Şi animalele devin obeze.

Pot bea lapte şi adulţii

Fals

Dacă te întrebi ce-i place pisicii tale,sigur îţi vine în minte un bol cu lapte cald. Ei bine,nimic mai nepotrivit pentru pisica ajunsă la maturitate. Animăluţele adulte nu digeră lactoza,substanţa organică,cu gust dulce extrasă din zer. Aşa ajunge laptele să fermenteze în intestine şi să producă gaze sau diaree,un chin mai ales pentru animale.

Doar mâncare uscată

Atâta vreme cât mâncarea preparată în casă conţine proteine animale (carne de vită,de pui sau de peşte),legume (roşii,ceapă,morcov,ardei),cereale (orez),ea este la fel de bună ca şi cea industrială,mai ales dacă animăluţul tău a avut o astfel de alimentaţie de când era mic.

Unele alimente le sunt interzise

Adevărat

Oricât de drag ţi-ar fi animăluţul tău nu înseamnă că poţi să împarţi cu el tot ce mănânci. Dulciurile,ciocolata,cafeaua,prăjelile,condimentele sunt cele mai periculoase pentru patrupezi. Unii reacţionează imediat devenind agitaţi sau agresivi,tocmai din cauza conţinutului de cofeină din unele astfel de alimente care le cresc ritmul cardiac. La alţii,urmările sunt grave:diaree,vomă.

Iubesc meniurile variate

Dacă pisicuţa sau căţelul s-au obişnuit cu hrana uscată,atunci diversificarea alimentaţiei face mai mult rău decât bine. Flora lor intestinală nu le permite să digere bine alimente diferite,iar schimbările dese ale meniurilor le tulbură sistemul digestiv şi provoacă diaree. Cu totul alfel stau lucrurile când ţi-ai obşnuit animăluţul cu mâncare de casă. Atunci e bine să aibă de la început o combinaţie de alimente diverse care să-i asigure buna funcţionare a organismului.

Gustările sunt sursă de obezitate

Cum să ronţăi biscuiţi şi să-ţi laşi animăluţul să te privească lung şi pofticios? Nu poţi rezista şi îi dai şi lui. Nu-i nimic grav în asta,dacă e vorba de un căţel activ pe care îl scoţi să alerge sau dacă ai o pisică jucăuşă. În caz contrar,află că un biscuit este pentru amicul  tău patruped cât cu un sandviş mare pentru tine,adică,hrană hipercalorică.Recente

Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG