Află când ai nevoie de un oftalmolog!

1 70520 original jpg jpeg

Când vederea îţi joacă feste, nu e de glumă! Trebuie să vizitezi un medic oftalmolog! Dacă nu eşti sigură, însă, care sunt semnele care ar trebui să te alarmeze, citeşte în continuare!

1. Simptomele apărute brusc

Pierderea bruscă a vederii,apariţia unor corpi străini în ochi,distoriunea rapidă a vederii,vedere dublă sau durere – toate acestea pot fi simptomele unor afecţiuni oculare. Este important să mergi la un medic,pentru a afla din timp dacă nu-ţi este pusă în pericol sănătatea ochilor.

2. Atenţie de semnele care nu par semnificative!

Alte semne care ar trebuie să te îngrijoreze sunt înroşirea ochilor,durerea de ochi sau de cap,chiar şi vederea înceţoşată. Chiar dacă slăbirea vederii se face treptat şi nu rapid,ar fi bine să fii examinată de un oftalmolog. Dacă suferi de diabet zaharat ai un motiv în plus să-ţi programezi o vizită la medic. Vederea înceţoşată poate fi de rău augur.

3. Când are nevoie copilul de control oftalmolgic?

Cel mai important semn că ar trebui să ceri sfatul unui medic oftalmolog pentru copilul tău este în primul rând sentimentul pe care-l ai ca părinte că nu este în regulă ceva. Dacă observi că micuţul tău:

-priveşte în cruciş

-îşi scutură capul sau strânge ochii în mod constant ca şi cum ar încerca să vadă mai bine

-are ochii înroşiţi

-îi lăcrimează ochii

-este sensibil la lumină

înseamnă că trebuie să faceţi împreună o vizită medicul oftalmolog.

Credit foto:Fotolia