Află care sunt cele mai importante două aspecte pe care să le urmăreşti când cumperi o lenjerie de pat (P)

1 68924 original jpg jpeg

Având în vedere că femeile sunt cele care se ocupa de casa în cea mai mare parte a timpului şi decoratul devine o treaba pe care cele mai multe o fac cu mare plăcere, deoarece este un mod de a face locul în care stau să ia o parte din personalitatea lor.

Iar un aspect important al decorării dormitoarelor este dat de lenjeriile de pat care se găsesc în acestea. Astfel,ca achiziţia lenjeriilor de pat care să fie de efect şi în acelaşi timp confortabile este o muncă destul de dificila,mai ales dacă nu ştii exact ce ar trebui să cauţi şi care sunt elementele de care să ţii cont.

În cele ce urmează,o să va spunem care sunt tipurile de lenjerii de pat care nu ar trebui să va lipsească din casă şi care sunt elementele de care să ţineţi cont atunci când sunteţi în căutarea acestora prin magazinele de profil. Acestea găsindu-se atât în mediul fizic,cât şi în cel online,iar bandurile dintre care puteţi să alegeţi sunt multiple,însă,dacă doriţi să aveţi parte de calitate la preţuri bune,puteţi să alegeţi din gama de lenjerii de pat de la Pucioasa.

Materialul este foarte important

Probabil ca ştiaţi deja acest lucru şi este normal să fie aşa deoarece exista multe şanse să fi făcut la un moment dat alegerea greşită în ceea ce priveşte lenjeria de pat şi v-aţi găsit în postura în care aţi descoperit că materialul din aceasta nu era foarte bun din punct de vedere al calităţii. Si,prin urmare,ştiţi că trebuie să acordaţi mai multă importanţă acestui aspect atunci când vă aflaţi în căutarea lenjeriei de pat perfecte.

Poate ca v-aţi întrebat care ar fi cel mai bun material pentru lenjeria de pat,iar răspunsul la aceasta întrebare este că depinde de anotimp şi de ceea ce vă doriţi deoarece nu există un material despre care să se poată spune ca este perfect,indiferent de condiţii.

Bumbacul este probabil cel mai utilizat material pentru realizarea lenjeriilor de pat şi este normal mai ales din cauza proprietăţilor sale. Cel mai bine este să îl utilizaţi atunci când temperaturile nu sunt foarte scăzute,pentru aceste momente existând un alt material care este perfect.

Bumbacul,în funcţie de numărul de fire din ţesătură,asigură o aerisire mai buna care nu permite păstrarea umezelii pe timpul somnului,astfel contribuind la o odihna plăcuta şi neîntreruptă. De asemenea,dacă aveţi în familie persoane care suferă de alergii sau chiar dumneavoastră aveţi o asemenea problemă,cel mai indicat ar fi să alegeţi lenjerii de pat din bumbac,indiferent de sezon,deoarece acest material este unul care nu este asociat cu nici o alergie şi nici nu facilitează dezvoltarea acestora. Iar pentru a nu avea de suferit pe perioada iernii din cauza răcorii,este de preferat să alegeţi un material din bumbac care să aibă o ţesătură deasă,astfel fiind mai uşor pentru acesta să reţină căldura şi să va ofere o temperatură confortabilă în timpul somnului.

Materialul de care vorbeam mai sus şi care este unul care se potriveşte de minune în timpul iernii este finetul,acesta fiind un foarte bun păstrător al căldurii. Acesta este un material care are o istorie de câteva sute de ani şi care,totuşi,în timp,a avut parte de schimbări pentru a fi mai bine adaptat nevoilor noastre. dacă la început acesta era realizat doar din lână,ulterior lâna a fost combinată cu bumbacul pentru a face materialul mai uşor,lucru care este important mai ales în ceea ce priveşte lenjeriile de pat. Deoarece acestea trebuie să fie suficient de uşoare pentru a nu ne da senzaţia de greutate în timpul somnului şi a-l întrerupe.

Finetul,fiind un foarte bun păstrător al căldurii,poate ajuta chiar la scăderea banilor cheltuiţi pentru încălzire,deoarece,în momentul când mergeţi la somn,puteţi să daţi căldura la un nivel mai redus sau chiar să o închideţi de tot dacă temperatura de afară nu este sub zero grade Celsius.

Bambusul a început să fie din ce în ce mai utilizat pentru realizarea materialelor care mai apoi pot fi folosite şi pentru a face lenjeriile de pat. Chiar dacă pentru mulţi sună ciudat,materialele realizate din bambus sunt prietenoase cu mediul,deoarece bambusul este o plantă care creşte foarte repede,astfel că materia prima este regenerabilă. Este adevărat că lenjeriile de pat din bambus sunt ceva mai scumpe,însă materialul este rezistent,astfel că nu veţi fi nevoiţi să le schimbaţi foarte des,şi prin urmare,nu veţi cheltui foarte mulţi bani pe acestea.

Fibrele sintetice sunt încă destul de evitate de foarte multe persoane care cred că materialele sintetice nu sunt bune şi vor fi inconfortabile mai ales dacă sunt folosite la realizarea lenjeriilor de pat. Este adevărat că acest lucru era valabil atunci când fibrele sintetice au început să fie produse,însă,în timp,s-a ajuns la un mod de producţie care le oferă acestora calităţi pe care nici un material natural nu le are. Astfel că din aceste fibre sintetice se pot obţine materiale care sunt foarte rezistente,dar în acelaşi timp sunt extrem de uşoare. Un alt motiv pentru care să preferaţi lenjeriile de pat din fibre sintetice este faptul că nu se pătează foarte uşor şi sunt foarte uşor de curăţat,mai ales dacă se acţionează imediat. În plus,materialele din fibre sintetice se simt foarte fine la atingere,ceea ce le face să fie preferate de cei care nu suporta să simtă materiale mai aspre pe piele. Iar un mare avantaj al lenjeriilor de pat realizate din fibre sintetice este dat de preţul ceva mai mic în comparaţie cu altele,care sunt realizate din bumbac,finet sau bambus.

f86f647d9abf61e5f8f7081e4e5c5803 jpg png

Daca vă doriţi să aveţi câte o lenjerie de pat pentru toate situaţiile,ar trebui să adunaţi cate unul din toate materialele prezentate mai sus pentru a fi sigure ca veţi face faţă chiar şi neprevăzutului. Dar mai este un aspect deosebit de important în ceea ce priveşte lenjeriile de pat şi anume designul acestora şi aici ne referim mai ales la imprimeuri sau lipsa acestora,dacă este cazul.

Cu imprimeu sau fără?

Şi aici apare un mare „depinde”drept răspuns,pentru ca trebuie să luaţi în calcul mai mulţi factori,dintre care cei mai importanţi ar fi designul camerei şi cine urmează să doarmă în patul pe care doriţi să îl aranjaţi.

Dacă doriţi să faceţi o impresie foarte bună asupra musafirilor dumneavoastră sau pur şi simplu doriţi ca patul dumneavoastră să arate impresionant şi să vă simţiţi ca într-un hotel de lux,cel mai bine este să alegeţi lenjerii de pat albe,de preferat din bumbac sau bambus pentru ca efectul să fie complet.

Însa,dacă doriţi să oferiţi camerei un aer mai jovial,ar fi mai indicat să optaţi pentru lenjeriile de pat colorate,iar aici veţi avea o mulţime de opţiuni dintre care să alegeţi,deoarece există fel şi fel de imprimeuri care îmbina tot felul de culori şi tipare. însă trebuie să fiţi ceva mai atentă,deoarece,spre deosebire de lenjeriile de pat albe,cele colorate nu se potrivesc în orice context,astfel că trebuie să aveţi în vedere care este paleta cromatică a camerei în care doriţi să utilizaţi setul de lenjerie de pat pe care doriţi să îl cumpăraţi.

Tot în categoria lenjeriilor de pat cu imprimeu se afla şi cele 3D care oferă o impresie vizuală destul de puternică şi,de aceea,ar fi mai indicat să le folosiţi în propriul dormitor sau cel al copiilor,deoarece aceştia vor adora o lenjerie de pat care vine imprimata cu personaje din desenele animate favorite sau cu peisaje şi animale.