Află ce energii au pietrele semipreţioase!

1 66789 original jpg jpeg

Iată 3 pietre pietre semipreţioase care nu sunt doar arătoase, dar care îţi şi oferă preaplin de energii pozitive, protejându-te de oboseală şi de efectele diverselor afecţiuni.

Agatul – oferă energie stimulantă

8a6b9c795ed40bfe2c3d634c455ff276 jpg jpeg

Agatul este o varietate de cuarţ foarte răspândit în lume,cele mai mari zăcăminte găsindu-se în Brazilia,în Africa de Sud şi în Mexic. Şi-a luat numele de la râul antic Achates – pietrei i se atribuiau puteri magice,se credea că poate apăra posesorii de orice pericol neprevăzut. Din Agat se crează bijuteriile de camee. Are culori extrem de variate,adesea nuanţele fiind stratificate spectaculos,şi un luciu sticlos. Cele mai întâlnite sunt agatele albastre şi verzi. Este piatra-talisman pentru cei născuţi în zodia Fecioarei sau Gemenilor.

  • Energie. Agatele oferă o energie stimulantă,şi te ajută să-ţi revii după diverse traume fizice sau psihice. Sunt indicate persoanelor care fac meserii în domeniul comunicării sau artistic,dar şi oamenilor de afaceri.

Amazonitul – alungă energiile negative

92ae63b1ee58e1231d72ee6fc4a7fd92 jpg jpeg

Amazonitul şi-a primit numele după fluviul Amazon,cele mai mari zăcăminte găsindu-se în Brazilia şi în Rusia. Este o varietate de feldspat,cu nuanţe de albastru-verde intens,uneori traversate de linii albe. Este piatră benefică în special pentru cei născuţi în Vărsător şi în Peşti.

  • Energie . Piatra este renumită pentru capacitatea de a transforma energiile negative ale purtătorului în energii pozitive. Combate stările depresive şi de oboseală – de origine nervoasă sau musculară. Este o piatră de joncţiune între corp şi spirit,dă încredere în sine şi creşte discernământul. Se mai crede că e piatra longevităţii şi a fidelităţii în căsnicie.

Ametistul – ajută la concentrare

2af92248e0d09c25a782c0ce08805963 jpg jpeg

Numele său provine din greaca veche,şi însemnă „a nu fi ameţit” – căci anticii credeau că,cine bea dintr-o cupă de ametist,poate fi vindecat de beţie . Este o varietate violetă de cuarţ,culoarea datorându-se concentraţiei variabile de fier,cupru sau de mangan. Piatra de cea mai bună calitate este transparentă. Zăcămintele cele mai mari se află în Brazilia,Uruguay şi Africa de Sud. Este o piatră benefică pentru toate zodiile.

  • Energie . Are capacitatea de a „neutraliza” energiile şi gândurile negative,de a echilibra tensiunea arterială,şi de a vindeca toate tipurile de adicţii. Ajută la concentrare şi în procesul de învăţare.

Citeşte şi:

Melodii cu puteri tămăduitoare

Beneficiile terapeutice ale băilor cu sare