Află de ce boli poţi scăpa cu ape minerale

1 72208 original jpg jpeg

Afecţiuni ale stomacului, boli respiratorii, chiar şi afecţiuni ale inimii...le poţi trata trata eficient urmând o cură cu... ape minerale.

Apele sulfuroase,contra gastritei

Apele sulfuroase sunt excelente împotriva gastritei hipoacide.Este necesară o cură internă,de 18 zile,de două ori pe an. Bei câte cinci-şase pahare de apă sulfuroasă pe zi,dar poţi face şi spălături interne,în centrele de tratament din staţiuni.

Cura este utilă şi în cazul colitelor,în cazul bolilor de ficat,diabetului zaharat şi în cazul persoanelor care suferă de boli endocrine. Totodată,băile zilnice cu ape sulfuroase sunt de mare ajutor în afecţiunile dermatologice.

Unde poţi merge la tratament: Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora, Bârzava, Băile Herculane, Harghita Băi.

Apele iodurate ameliorează reumatismul

O cură externă cu ape iodurate (băi zilnice,în staţiuni),cel puţin o dată pe an,timp de 18-20 de zile,este recomandată în cazul reumatismului,cât şi pentru vasodilataţie şi scăderea tensiunii arteriale.

În cură internă (bei anumite cantităţi de apă minerală,în funcţie de recomandarea medicului),apele iodurate sunt de în caz de hipertiroidie cu guşă,intoxicaţii cu plumb sau mercur,cât şi pentru creşterea imunităţii. Inhalaţiile cu ape iodurate au efecte benefice şi în cazul rinitelor.

Govora, Olăneşti, Bazna, Sărata Monteoru

Apele cloruro-sodice vindecă ulcerul

Ştiai că apele cloruro-sodice slab mineralizate,reduc secreţia gastrică şi normalizează enzimele digestive,fiind ideale pentru bolnavii de ulcer? Mai mult, dacă ai o constipaţie care nu-ţi dă pace,poţi bea,în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,câte două pahare cu astfel de ape minerale.

Aceste ape minerale sunt recunoscute şi pentru că ajută organismul să secrete insulină. De aceea,una sau două cure interne,anuale,de 18 zile,sunt numai bune în cazul diabeticilor.

Unde poţi merge la tratament:Amara,Techirghiol, Lacul Sărat, Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Bazna.

Apele feruginoase înving anemia

Având o cantitate bogată de fier (10 mg la un litru),aceste ape minerale sunt indicate dacă ai anemie feriptivă. O cură internă este ideală şi pentru stimularea metabolismului şi pentru creşterea capacităţii de rezistenţă,mai ales dacă eşti o persoană mai sensibilă,care se îmbolnăveşte uşor şi frecvent.

Ai grijă,în această cură,nu ai voie să consumi lactate. Totodată,apele feruginoase sunt contraindicate în cazul persoanelor care suferă de leucemii,ulcer sau hipotensiune arterială.

Unde poţi merge la tartament:Buziaş,Vatra Dornei, Slănic Moldova, Tuşnad, Balvanyos, Harghita.