Află motivele pentru care nu ar trebui niciodată să ţii ouăle pe raftul de la uşa frigiderului!

1 74628 original jpg jpeg

Conform spuselor unui dintre cei mai mari bucătari ai lumii, Jamie Oliver şi a reprezentanţilor organizaţiei de menaj Good Housekeeping, ouăle nu trebuie ţinute niciodată pe uşa frigiderului, pentru că se pot contamina şi strica.

Se păstrează la 20 de grade

Temperaturaoptimă pentru depozitatea ouălor este de 20 de grade şi ar trebui să rămână constantă. Pentru că de fiecare dată când deschizi şi închizi uşa frigiderului temperatura creşte,odată cu aceasta creşte totodată şi riscul alterării ouălor.

Lasă-le în cutia lor

Potrivit asociaţiei de menaj Good Housekeeping,ouăle trebuie păstrate în cutia de carton în care le-ai cumpărat şi amplasate pe raftul din mijlocul frigideruluica să previi astfel schimbările de temperatură şi contaminarea cu bacterii. Nu numai că este cea locul cu cea mai caldă temperatură din frigider,dar este şi cea mai constantă.

Nu le muta locul

Încearcă pe cât posibil să eviţi să le muţi prea des,de la cald la rece şi invers. După ce le-ai cumpărat,pune-le în frigider şi scoate-le doar în momentul în care doreşti să le foloseşti.

Citeşte şi:Alimente pe care nu trebuie să le mai ţii la frigider

Ouăle din magazin nu sunt ţinute la rece

În lanţurile marilor supermarketuri,ouăle nu sunt ţinute la rece. Acest lucru nici nu este necesar,deoarece temperatura maximă din interior nu depăşeşte niciodată 20 de grade.

Păstrate în frigider riscul înmulţirii bacteriilor scade

Menţinerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella şi de răspândire al bacteriilor.

Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit

Bucătarii recomandă să laşi ouăle o oră la temperatura camerei imediat după ce le-ai scos din frigider înainte de a le folosi la prepararea prăjiturilor sau a bucatelor.

Termen de valabilitate

E bine să iei ouă care au fost ambalate cu maxim de 30 zile până în momentul în care le cumperi.  Din momentul cumpărării,le poţi consuma în maxim 3-4 săptămâni.

Citeşte şi:Cele mai periculoase locuri din frigider



Recente

femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg