Află totul despre florile primăverii!

1 71681 original jpg jpeg

Încântă prin frumuseţe şi prin gingăşie, brânduşele fiind unele dintre primele flori ale primăverii, alături de ghiocei. Înfloresc în lunile martie şi aprilie, însă unele pot să scoată capul la lumină chiar şi la sfârşitul lunii februarie.

Nu sunt flori pretenţioase

Se întâlnesc în special în Asia şi în Europa şi face parte din familia Iridaceae,alături de alte aproximativ 80 de specii. Cunoscute sub denumirea ştiinţifică de crocus heuffelianus sau crocus vernus,brânduşele de primăvarăpreferă solurile umede,adoră lumina şi să se lase mângâiate de razele soarelui. în păduri,dar şi în poieni,în zonele de munte,însă pot fi cultivate şi în grădină.

Au o înălţime înte 15 şi 30 de centimetri. De obicei,pe tulpina creşte o singură floare. Când înfloresc,pâlcurile de brânduşe sunt o adevărată încântare pentru orice privitor şi dau veselie oricărei grădini. Pot fi de culoare mov,albe,roz sau galbene.

Când le plantezi

Aceste flori se înmulţesc prin bulbi. Se plantează toamna,în lunile octombrie-noiembrie,la o adâncime de aproximativ opt centimetri,la distanţe de cinci-şase centimetri între ele. Totodată,brânduşele de primăvară pot fi puse şi în ghiveci,astfel încât să îţi aducă primăvara în balcon sau pe terasă. Ca să crească armonios,au nevoie de un pământ fertil,combinat cu turbă şi cu puţin nisip.

Legenda brânduşei

Brânduşa de primăvară are şi o „soră“,care înfloreşte toamna,cunoscută sub denumirea ştiinţifică de Colchicum autumnale. Există şi o legendă,potrivit căreia  cele două flori au fost alungate de acasă de către mama lor vitregă,fiecare în anotimpul de la care apoi au „împrumutat“ şi numele.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg