Ai rămas cu multă mâncare după Paşte? Cum o păstrezi corect

1 69066 original jpg jpeg

Dacă ai rămas cu exces de mâncare după sărbători, sau cu alimente – carne, brânzeturi, ouă – nefolosite, află cum poţi să le păstrezi corect, pentru a le putea folosi cu o altă ocazie.

Păstrează numai alimentele proaspete

Pune la păstrat numai alimente proaspete şi fără semne de alterare,pentru că frigiderul nu corectează defectele produsului alterat. În plus,alimentul alterat poate contamina şi imprima mirosuri neplăcute şi celorlalte produse din frigider.

Nu supraîncărca frgiderul

Supraîncărcarea frigiderului scade eficienţa răcirii. Prin urmare,dacă nu mai ai loc,cere voie unei vecine sau unei cunoştinţe,pentru a păstra în frigiderul respectivei persoane excesul de alimente.

Evită contactul mâncărurilor cu alimentele neprelucrate

Este bine ca spaţiul de păstrare în frigider să fie bine compartimentat,pentru a se evita contactul diferitelor tipuri de alimente. În special,trebuie prevenit contactul produselor gata pregătite şi tratate termic cu alimente neprelucrate.

Setează corect temperatura

Cu cât temperatura de păstrare a alimentelor va fi mai scăzută,cu atât riscurile alterării vor fi mai mici. Frigul prezintă avantajul că nu modifică nici compoziţia alimentului natural sau prelucrat şi nici însuşirile lui organoleptice. În mod optim,frigiderul ar trebui să menţină o temperatură cuprinsă între 0 şi+5°C. De multe ori însă,limita superioară este depăşită (până la+8 ...+10°C) mai ales când este supraîncărcat şi când se deschide des. În acest fel,temperatura nu mai este optimă pentru păstrarea alimentelor.