Alege-mă! Eu sunt cel mai iubitor!

1 46987 original jpg jpeg

Copilul tău vrea un căţel? Foarte bine! Va avea numai de câştigat: în primul rând, încredere în sine, responsabilitate şi un prieten de nădejde. Iată ce rase de câini sunt cele mai potrivite.

Pe aceeaşi temă:

Top 10 cele mai inteligente rase de câini

Cum îl dezveţi să cerşească la masă

Golden Retriever-ul,escrocul sentimental

Dacă vrei un câine nedespărţit de copil,care să-i lumineze ziua cu ochişorii lui „cerşetori” şi care să dea din coadă şi să se rostogolească atunci când vine acasă,Golden Retriever este alegerea potrivită. Loial,încrezător,dornic de a face pe plac stăpânului,acesta este activ şi iubitor.

Îi plac înotul şi plimbările dese şi este foarte tolerant cu activităţile copiilor mici. Câinii din această rasă au nevoie de compania omului pentru a fi fericiţi şi pot fi crescuţi în apartament.

Beagle-ul,prietenos şi jucăuş

Copilul tău este activ,vesel şi mereu pus pe şotii? Adorabilul Beagle sigur îi va ajunge la suflet şi va deveni partenerul lui de năzbâtii. Câinii din rasa Beagle sunt foarte sociabili şi sunt animale de companie potrivite pentru copiii de toate vârstele.

Simpatici şi prietenoşi,energici,iuţi şi foarte curioşi,aceştia îl vor ajuta pe copilul tău să dobândească încredere în forţele proprii. În plus,este un câine micuţ şi drăguţ,ideal pentru apartament.

Collie-ul,prietenul necondiţionat

Collie sunt foarte devotaţi şi protectori cu cei pe care-i iubesc,fiind excelenţi companioni pentru copii. Sunt jucăuşi,plini de energie şi blânzi.

Frumoşi,foarte inteligenţi,sensibili,atenţi,uşor de dresat şi foarte loiali,aceşti câini sunt prietenoşi cu celelalte animale din casă. Aşadar,dacă ai o pisicuţă,nu-ţi face probleme,se vor înţelege de minune.

Basset Hound-ul,blând şi tolerant

Ce-ai zice de un câine blând,foarte tolerant şi care iubeşte... mâncarea? Basset Hound este prietenos,inteligent,devotat şi adoră copiii. Cu toate astea,nu sunt recomandaţi pentru cei foarte mici,care nu ştiu cum să se poarte cu acest câine blând.

Din cauza firii lor calme şi senine,dar şi a toleranţei faţă de ceea ce se întâmplă în jur,aceşti câini şi-au câştigat popularitate în familiile cu copii,în special în cazul acelora care pot să le asigure un spaţiu în aer liber,unde să se joace cât mai mult timp.

Caniche-ul,ghemotocul iubitor

Caniche-ul este ca o jucărie de pluş,mereu dispus să-ţi bucure copilul cu pofta lui de „nebunii”. Mic,pufos şi foarte drăgăstos,Caniche-ul se comportă exemplar atât faţă de adulţi,cât şi faţă de copii şi alte animale.

Este loial,sociabil,extrem de inteligent. Singurele dezavantaje sunt legate de întreţinerea lui. Are nevoie de îngrijire regulată şi,pentru că latră destul de mult,nu-i recomandat familiilor cu bebeluşi.

Ce i se potriveşte?

Cel mai important lucru care trebuie luat în consideraţie este vârsta copilului,nivelul lui de energie,precum şi temperamentul câinelui.