Alergiile de primăvară: curăță cu atenție locuința și scapă de simptomele neplăcute!

Alergiile te supără în această perioadă a anului? Pe lângă tratamentul recomandat de medic, o curățenie generală în locuință te va ajuta să scapi de simptomele neplăcute. Ține cont de acest sfaturi și combate manifestările care îți pot afecta stilul de viață! 

image

În perioada primăverii, alergiile sunt tot mai des întâlnite. Polenul declanșează mai multe simptome care pot afecta calitatea vieții, inclusiv strănut, mâncărimea ochilor, tuse, nas înfundat sau senzație de oboseală. Tratarea alergiilor este un proces complex, care include atât medicație, cât și schimbări în stilul de viață. De asemenea, o curățare generală a locuinței te poate ajuta să faci față alergenilor din casa ta. Iată câteva sfaturi de care să ții cont! 

Sfaturi de curățenie pentru persoanele care suferă de alergii 

Când faci curat, este necesar să porți mască pentru a te asigura că nu o să inhalezi alergenii sau particulele de praf din locuință. De asemenea, este important să fii atent la calitatea produselor și la felul aparatelor pe care le foloseși. Folosește un aspirator cu filtru pentru particule fine, cârpe din microfibră și șervețele de unică folosință, care vor atrage tot praful. Dacă obișnuiești să porți mănuși, alege-le pe cele de unică folosință în locul celor făcute din latex care pot povoca iritații ale pielii. 

Când speli haine, asigură-te că detergenții pe care îi folosești nu conțin parfum sau substanțe la care poți să fii alergic, iar când folosești produse de curățare, alege-le pe cele care nu conțin substanțe chimice, precum: amoniac, formaldehidă, laurilsulfatul de sodiu sau hipocloritul de sodiu.

Citește și: Mucegaiul cucerește cameră după cameră? Testează soluțiile cu oțet, bicarbonat și ulei esențial de arbore de ceai! 

De asemenea, când faci curățenie fiecare cameră are nevoie de o abordare diferită. Asigură-te că vei șterge orice urmă de mucegai din baie și că apoi vei dezinfecta. În bucătărie, șterge în fiecare zi chiuveta și blaturile, iar o dată la trei luni, interiorul dulapurilor. În domitor, spală cearșafurile și fețele de pernă în fiecare săptămână, usucă-le în interior și nu uita să pui pe pat o husă! Totodată, nu uita să cureți bine ventilatoarele, lustrele și locurile unde se poate depunde mult praf! 

Sursă foto: Shutterstock